Ριζότο με λάχανο – Ζεστή και πλούσια γεύση

Ριζότο με λάχανο

Ένα ριζότο πολύ θρεπτικό και εύκολο σχετικά στην παρασκευή του. Η εποχή είναι ότι πρέπει για λάχανο και το ριζότο είναι ότι καλύτερο.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα -Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Η διαφορά από το λαχανόριζο είναι ότι βράζεται περισσότερο και το μυστικό του καλού ριζότου είναι ότι απαιτεί όλη την φροντίδα σου για 20 λεπτά … είναι αυτό που λέμε σε θέλει από πάνω γιατί πρέπει να συμπληρώνεις νερό όταν χρειάζεται και να το ανακατεύεις ανάλογα.

Το τυρί που μπαίνει στο τέλος είναι αυτό που δίνει σπιρτάδα στη γεύση όπως και το λεμόνι.

Τρώγεται με γιαούρτι, τυρί φέτα και ο συνδυασμός με λουκάνικα ή κεφτεδάκια του πάει τρέλα.

Ριζότο με λάχανο 2

Ριζότο με λάχανο

Από τη Νατάσσα Χατζηαρβανίτη, μαγείρισσα δεινή

Υλικά

1 μικρό λάχανο

2 μέτρια ξερά κρεμύδια, κομμένα σε μικρά κομμάτια

2 καρότα, κομμένα σε φέτες

1 κ.σ πελτέ ντομάτας

Ελαιόλαδο

2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες

1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά καρέ

1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα

3 φλιτζάνια νερό ζεστό

2-3 κ.σ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη

1 λεμόνι χυμός

αλάτι

πιπέρι

Ριζότο με λάχανο

Τρόπος παρασκευής

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τα καρότα, τις πιπεριές  και το κομμένο λάχανο.

Σοτάρουμε για 3 λεπτά για να φύγουν τα πολλά υγρά.

Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε 1 λεπτό να πάρει βράση.

Προσθέτουμε την ντομάτα και 3 φλιτζάνια ζεστό νερό.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Ξεπλένουμε το ρύζι και το σουρώνουμε.

Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε αλάτι και τα πιπέρια.

Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε με την κουτάλα.

Το μυστικό για το επιτυχημένο ριζότο είναι να ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και σιγοβράζουμε ρίχνουμε 2 κουταλιές παρμεζάνα ή ακόμα και τυρί φέτα και ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το ριζότο να αποκτήσει βελούδινη υφή. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για το σκέπασμα και πετσέτα για αν τραβήξει τα υγρά του.

Λίγο πριν σερβίρουμε ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε σε μεγάλα πιάτα.

Προηγούμενο άρθροΥγεία: Τα πιο συχνά συνταγογραφούμενα αντιυπερτασικά φάρμακα ίσως είναι λιγότερο δραστικά από τα άλλα
Επόμενο άρθροΧειμερινή ώρα 2019: Μην ξεχαστείτε αύριο ξημερώματα Κυριακής αλλάζει η ώρα