Ρεβύθια στη γάστρα – Απλά, νόστιμα και γρήγορα από την Ελένη Μπρούφα

Ρεβύθια στη γάστρα

 

Ρεβύθια στη γάστρα – Ότι καλύτερο για την οικογένεια

Μπρούφα Ελένη
Από την Ελένη Μπρούφα

Υλικά (για τη γάστρα της φωτογραφίας):

1 πακέτο ρεβίθια (συνήθως είναι 500γρ.)

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, όχι πολύ ψιλοκομμένο, κομμένο στο χέρι

2-3 καρότα μέτρια κομμένα σε ροδέλα

λίγο σέλινο μαζί με τη ρίζα του όχι πολύ ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι μαύρο, λίγο ρίγανη

1 ποτήρι λάδι

1 ποτήρι ντοματοχυμό

1 κ.γλ. σόδα

Ρεβύθια στην γάστρα 2Εκτέλεση συνταγής:

  1. Μια μέρα πριν μαγειρέψουμε τα ρεβίθια κάνουμε την εξής διαδικασία:

Σε μια λεκανίτσα τοποθετούμε τα ρεβίθια με νερό και τη σόδα. Τα αφήνουμε για 2 ώρες να μουσκέψουν. Έπειτα ξεπλένουμε καλά, τα τοποθετούμε πάλι στη λεκάνη με νερό και τα αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα που θα μαγειρέψουμε.

  1. Την επόμενη μέρα τοποθετούμε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μια ώρα.
  2. Αφού περάσει η μία ώρα τα κατεβάζουμε απ τη φωτιά. Με μια τρυπητή κουτάλα, τα αφαιρούμε απ το νερό και τα τοποθετούμε στη γάστρα.
  3. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι, το αφήνουμε ελαφρώς να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι μας. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά μας και τα υπόλοιπα υλικά μας. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν μια μικρή βράση και προσθέτουμε το μίγμα στα ρεβίθια μας. Ανακατεύουμε καλά να πάει το μίγμα παντού και τέλος προσθέτουμε και το νερό που βράσαμε μέσα τα ρεβίθια.
  4. Το νερό καλύπτει τα ρεβίθια και θα βοηθήσει να βράσουν και έτσι να ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους.
  5. Τοποθετούμε στους 190 βαθμούς για ώρα σίγουρα (ίσως και κανένα τεταρτάκι περισσότερο) μετά το πρώτο μισάωρο ελέγχουμε. Στο τελευταίο τέταρτο περίπου ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.

Καλή σας όρεξη!!!

Προηγούμενο άρθροΦουσκωμένος ο λογαριασμός – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας
Επόμενο άρθροCooking recipes: Chickpeas in a clay casserole – By Helen Brufas