Red velvet cupcakes – Τα όμορφα γλυκάκια της γιορτής

Red velvet cupcakes
Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Τα φημισμένα cupcakes της Μαριέττας, σε Πλατύ και Αλεξάνδρεια, είναι ότι καλύτερο για τις γιορτινές ημέρες αλλά και για όμορφα ζεστά απογεύματα με τσάι και συμπάθεια με φίλους.

Τις προηγούμενες ημέρες έφτιαξε για τους προσκεκλημένους της κόρη της, για τα γενέθλια ενός χρόνου λειτουργίας του υπερσύγχρονου Ινστιτούτου Αισθητικής SOFIA, στην Αλεξάνδρεια, ενθουσίασαν και εξαφανίστηκαν σε χρόνο DT.

Τετα και Σοφία
Η κα Μαριέτα Παυλίδου εξαίρετη εκπαιδευτικός με την κόρη της Σοφία ιδιοκτήτριας του υπερσύγχρονου Ινστιτούτου Αισθητικής SOFIA, στην Αλεξάνδρεια

Έτσι σκέφτηκα να σας τα παρουσιάσω γιατί είναι ότι πρέπει για τις γιορτές.

Μπορούμε να βάλουμε και ανάλογα διακοσμητικά με Αι Βασίληδες ή χαρούμενα σχέδια για παιδιά.

Η συνταγή δική σας από τη φίλη του emvolos Μαριέττα.

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Aπό την Μαριέττα Παυλίδου, Πλατύ

Υλικά για 30 cupcakes

200 γρ βούτυρο

3 αυγά

3 κούπες αλεύρι

2 κ.σ.  κακάο

2 κ.σ.  χρώμα ζαχαροπλαστικής  κόκκινο

1 ½ αγελαδινό γιαούρτι παραδοσιακό μικρό, με την πέτσα

2 κούπες ζάχαρη

½ σφηνάκι λικέρ βύσσινο ή κράνο ή φράουλα ή βατόμουρο  ή το κόκκινο λικέρ που αγαπάμε

1 ½ κ.γ. σόδα

1 ½ κ.γ.  ξύδι λευκό από σταφύλια

1 πρέζα αλάτι

2 βανίλιες

Για το γλάσο creamcheese

250 γρ. τυρί κρέμα

125 γρ.  βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ ζάχαρη άχνη

1 κ. σ. λικέρ

Red velvet cupcakes 2

Τρόπος παρασκευής 

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να αφρίσει.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες , το αλάτι, το λικέρ  και το χρώμα.

 Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο.

 Ενσωματώνουμε στο μείγμα το γιαούρτι κι εν συνεχεία  σαν βροχή ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο  που κοσκινίσαμε.

Σε ένα ποτηράκι του καφέ ανακατεύουμε τη σόδα  με το ξύδι και ενσωματώνουμε  στο μείγμα με τη μαρίζ.

 Γεμίζουμε τις θήκες  για cupcakes κατά  2/3 το πολύ όχι περισσότερο, γιατί όταν ψηθεί και είναι περισσότερο απλώνει στη φόρμα γύρω από τις θήκες.

Ψήνουμε σε  καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα  στους 170ο C  για  15 με 20 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το γλάσο.

Ανακατεύοuμε όλα τα υλικά πολύ καλά. Καλό θα ήταν να κοσκινίσoυμε  πρώτα την άχνη .

Αν θέλουμε την επικάλυψη πιο γλυκιά μπορούμε να προσθέσουμε και άλλη άχνη. Καλό θα ήταν να φτιάξουμε πρώτα το γλάσο  και να το βάλουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε, δηλαδή μέχρι να κρυώσουν τα  cupcakes ειδικά αν θα χρησιμοποιήσουμε κορνέ.

Αν θέλουμε βάζουμε διάφορα διακοσμητικά.

Προηγούμενο άρθροΓιορτινή βουνίσια τριλογία κρεάτων στο πήλινο – Αυθεντική γεύση της Πρωτοχρονιάς
Επόμενο άρθροΣύλλογος Καππαδοκών Πλατέος “Ο Βαρασός”: Αναβίωση εθίμου “Χυτάτε να υπάμε σον Εζ-Βασίλη”