

Η καλύτερη σαλάτα που ταιριάζει αρμονικά με όλα τα ψητά.
Κορυφαία και απολαυστική όλες τις εποχές.
Το dressing λαδόξυδου με γιαούρτι έχει να μας διηγηθεί τη δική του ιστορία… αφού πάντα στα βουνά της Ρούμελης χρησιμοποιούσαν το Πάσχα αυτό για τη σαλάτα τους, έτσι έπαιρνε μια νότα γιορτινή.
Πράσινη σαλάτα με dressing λαδολέμονου
Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου cheffe, εστιατόριο Porto, Γαλαξίδι
Υλικά για 4 άτομα
1 μαρούλι
1 πράσινη σαλάτα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα σε ροδέλες
100 γρ. άγρια ρόκα
100 γρ. φύλλα σπανάκι
Μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 ραπανάκια, ψιλοκομμένα
10 ελιές
Για το dressing λαδολέμονου
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
40 ml χυμό λεμονιού ή ξίδι από κόκκινο κρασί
2 αυγά μελάτα
2 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.γ. μουστάρδα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε καλά σε μια λεκάνη με νερό τα λαχανικά.
Σε μεγάλο μπολ χοντροκόβουμε με τα χέρια μας το μαρούλι και τη σαλάτα, προσθέτουμε τη ρόκα, το σπανάκι, τα ραπανάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τις ελιές και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε καλά σε multi όλα τα υλικά για το λαδόξιδο μέχρι να έχουμε μια ωραία ρευστή σάλτσα.
Δοκιμάζουμε και ανάλογα διορθώνουμε τη γεύση.
Λίγο πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε τη σαλάτα με τα 3/4 του λαδόξυδου και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε μεγάλη σαλατιέρα περιχύνοντας με το υπόλοιπο λαδόξυδο.