Πίτσα Σοκολάτα – Η αγάπη των παιδιών!

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Θέλετε να ξετρελαθούν τα παιδιά σας από χαρά; Τότε φτιάξτε υπέροχη πίτσα σοκολάτα που εκτός από τα παιδιά, θα την απολαύσουν και οι μεγάλοι.

 

Η συνταγή δική σας.

 

Πίτσα σοκολάτα

Από την Φωτεινή Κασσαβέτη εξέχουσα βοτανολόγο και υπέροχη μαγείρισσα από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι λευκό κοσκινισμένο

120 γρ. ζάχαρη

40 γρ. αλάτι

120 γρ. βούτυρο

2 αυγά ολόκληρα

40 γρ. μαγιά

950 ml νερό

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

Σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί

Η Μερέντα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ, εκτός από την μαγιά και ζυμώνουμε δυνατά για 10 λεπτά.

Αφήνουμε την ζύμη στο κάδο, να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε την μαγιά και ζυμώνουμε δυνατά στην γρήγορη ταχύτητα, για 10 λεπτά.

Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.

Βάζουμε την ζύμη πάνω σε πάγκο.

Κόβουμε την ζύμη ανά 300γρ. και την πλάθουμε σε μπαλάκια.

Με τον πλάστη ανοίγουμε λεπτό φύλλο σε σχήμα στρογγυλό και το «πασαλείβουμε» με την σοκολάτα ή την πραλίνα φουντουκιού.

Στην συνέχεια ανοίγουμε άλλο ένα φύλλο και καλύπτουμε την κάτω στρώση και το βάζουμε σε ταψί που έχουμε λαδώσει.

Αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 210ο C  για 15 λεπτά.

Σερβίρουμε την πίτσα ζεστή κόβοντας σε τρίγωνα.