Πάστες σοκολατένιες και αμυγδάλου – Ξετρελαίνουν, όποια κι αν διαλέξεις!

Πάστες σοκολατένιες και αμυγδάλου
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υγεία και χαρά σε όλη την όμορφη παρεούλα μας! Ήθελα να σας κεράσω για τη γιορτή του Γιαννάκη μου, γιατί δεν πρόλαβα τις προηγούμενες ημέρες. Μία λαχταριστή, αφράτη και γλυκιά παστούλα δεν θα μου την αρνηθείτε, έτσι δεν είναι;

Διαλέξτε όποια σας αρέσει, με σοκολάτα ή αμύγδαλο. Η γεύση τους μοναδική, νομίζω ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτές του ζαχαροπλαστείου. Συνδύασα διαφορετικά γλυκά και τα προσάρμοσα στις δικές μας γευστικές προτιμήσεις. Μου αρέσει να πειραματίζομαι και να βλέπω το τελικό αποτέλεσμα. Ε, τι να σας λέω, σίγουρα θα ξετρελαθείτε!

Πάστες σοκολατένιες και αμυγδάλου 1

Πάστες σοκολατένιες και αμυγδάλου

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά για το παντεσπάνι:

200 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

170 γρ. αλεύρι φαρίνα

2 βανίλιες

Χτυπάμε τα 2 πρώτα υλικά, μέχρι να αφρατέψει η ζύμη μας και προσθέτουμε το αλεύρι και τις βανίλιες.

Βάζουμε το μείγμα μας σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι μας.

Επειδή όμως ήθελα να κάνω τα μισά με σοκολατένιο παντεσπάνι, πρόσθεσα στη μισή ζύμη μας, 2 κ.γ. κακάο. Έτσι είχα, σε μια λαδόκολλα άσπρο παντεσπάνι και δίπλα σε μια άλλη λαδόκολλα, παντεσπάνι σοκολατένιο.

Για την κρέμα τώρα:

500 γρ. κρέμα γάλακτος (ό,τι έχει ο καθένας), εγώ χρησιμοποίησα τη σαντιγύ με το πράσινο κουτί.

200 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Χτύπησα τη σαντιγύ πρώτα με το μίξερ και μετά πρόσθεσα το ζαχαρούχο γάλα. Μετά χώρισα τη σαντιγύ σε δύο μπολ, για να κάνω χωριστά τις σοκολατένιες πάστες από τις αμυγδάλου.

Για το μπολ με τις σοκολατένιες πάστες: Πρόσθεσα μέσα στη σαντιγύ 200 γρ. λιωμένη κουβερτούρα και τα ανακάτεψα με μία μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τώρα για το μπολ με την πάστα αμυγδάλου: Πρόσθεσα στο δεύτερο μπολ με τη σαντιγύ και την κρέμα βανίλιας, που την είχα φτιάξει πιο μπροστά.

Πάστες σοκολατένιες και αμυγδάλου 2

Σας τη γράφω αμέσως παρακάτω:

Έφτιαξα μια απλή κρέμα βανίλιας:

500 γρ. γάλα

4 κ.σ. κορν φλάουρ

80 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

Η κρέμα μαζί με τη σαντιγύ δίνει απίθανη γεύση στην πάστα αμυγδάλου!

Για την πάστα αμυγδάλου έβαλα φιλέ αμυγδάλου, ενώ για τις σοκολατένιες πάστες, έβαλα τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα. Και φυσικά το κερασάκι από πάνω!

Συνολικά μου βγήκαν 10 μεγάλες πάστες, 5 με σοκολάτα και 5 με βανίλια. Χώρισα κάθε παντεσπάνι σε 10 ίσα κομμάτια και επειδή είχαμε 2 παντεσπάνια, ένα με σοκολάτα και ένα με βανίλια, άρα συνολικά μου βγήκαν 20 κομμάτια.

Κάθε πάστα έχει 2 κομμάτια. Ένα κομμάτι έβαλα από κάτω, ενδιάμεσα μπήκε η σαντιγύ, από επάνω έβαλα το δεύτερο κομμάτι και τέλος από επάνω και γύρω γύρω πάλι σαντιγύ.

Πάστες σοκολατένιες και αμυγδάλου 3

Τέλος, στολίζουμε όπως θέλουμε.

Καλή σας επιτυχία!!

Προηγούμενο άρθροΠροβατίνα με πιλάφι – Κλασική γεύση της Ρούμελης!
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου 2021