Ελάτε να φτιάξουμε βήμα – βήμα ένα απίθανο γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.
Πάστα φλώρα η τρίχρωμη
Υλικά:
3 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. ηλιέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. κονιάκ ή χυμό πορτοκάλι
3 Μαρμελάδες (πχ πορτοκάλι, σύκο και ροδάκινο)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις μαρμελάδες) σε μια μαλακή ζύμη βουτώντας τα χέρια μας συχνά σε λίγο λάδι ώστε να μην κολλάνε.
Κρατάμε στην άκρη μια μπαλίτσα ζύμης ίση σε μέγεθος μίας μπάλας του τένις, για τις λωρίδες μας.
Λαδώνουμε ένα μεσαίο στρόγγυλο ταψί και απλώνουμε τη ζύμη υψώνοντάς τη λίγο στα τοιχώματα.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια, το πάχος όμως της να μην ξεπερνάει τα 3 εκ.
Πλάθουμε με τη ζύμη που κρατήσαμε λωρίδες και με αυτές σχηματίζουμε πλέγμα πάνω στη μαρμελάδα (ή κάνουμε ό,τι σχήμα μας αρέσει).
Ψήνουμε το γλυκό στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά σε αέρα ή μέχρι να κοκκινίσουν οι λωρίδες μας και περιμένουμε να κρυώσει για να το ξεφορμάρουμε και να το κόψουμε.