Παππάς, θράσος & white house – Γράφει ο Νίκος . Σακελλαρόπουλος

Οι νέες αποκαλύψεις για τον ρόλο και τη δράση του Νίκου Παππά θυμίζουν το μαρτύριο της σταγόνας. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν οι συνομιλίες του με επιχειρηματία με επίκεντρο το «μαγαζί», τώρα είναι οι καταγγελίες Καλογρίτσα για το πώς επιχειρήθηκε η άλωση κι ο απόλυτος έλεγχος των ΜΜΕ.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Νίκος Παππάς. Τουτέστιν Αλέξης Τσίπρας. Αυτοκολλητάκια!

Νίκος Παππάς. Ο πολυπράγμων που ήταν παρών στο περίεργο ταξίδι στη Βενεζουέλα με τον δικηγόρο των off shoreεταιρειών, μέχρι την είσοδο του Πετσίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μετά τη γνωμάτευση κάποιου … ινστιτούτου της Φλωρεντίας ή και τα ελληνικά… διαστημικά ταξίδια, τις συνομιλίες με επιχειρηματίες με θέμα τη … Δικαιοσύνη και πολλά άλλα στις… επιχειρήσεις να καταλυθούν συνταγματικά κατοχυρωμένοι θεσμοί ενός κράτους.

Νίκος Παππάς. Ο άνθρωπος που «ζωγράφισε» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ πριν ακόμη από τις εκλογές του 2015. Όχι, δηλαδή ότι αυτό ήταν δύσκολο στις συνομιλίες του με τον «πολέμαρχο» Καμμένο, πολύ περισσότερο αφού του υποσχέθηκε το υπουργείο Άμυνας προκειμένου ο πρόεδρος Πάνος να ικανοποιήσει το απωθημένο του να φοράει στολές…

Νίκος Παππάς. Ο άνθρωπος που είχε αναλάβει τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας για να μη κλαίει η Μπέτυ Μπαζιάνα κάθε λίγο και λιγάκι. Ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε την ενοχοποίηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω της… συζύγου του και της διασποράς fake news…

Απέτυχε σε όλα αν και πρωταθλητής της κομπορρημοσύνης!

Μέχρι κι ο ευνομούμενός του Καλογρίτσας τον «κρέμασε» στα μανταλάκια. Είπε ότι το μαγαζί με την επωνυμία White House, τον έβαλε να κλείσει εικονική δουλειά με Άραβες, προκειμένου να αποκτήσει ρευστότητα για να μπει στις τηλεοπτικές άδειες.

Προσέξτε: Τότε, στον διαγωνισμό που ο Σαββίδης, κατά δήλωσή του, έκανε τον λαγό, ο Καλογρίτσας έβαλε ενέχυρο βοσκοτόπια! Όταν δημιουργήθηκε σάλος, ζητήθηκε από τον Μαρινάκη (τότε προφανώς ήταν καλός επιχειρηματίας, μετά… χάλασε) να δανείσει τον Καλογρίτσα περίπου 20 εκ. Κι όταν αρνήθηκε, βρέθηκαν οι… Άραβες. Βγήκε και το Documento από τον Καλογρίτσα, στο οποίο ήταν υπάλληλος ο Κώστας Βαξεβάνης! Ο οποίος μετά εμφανίστηκε ιδιοκτήτης κι εκδότης του!

Προσέξτε κι αυτό: Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι εκείνος δεν επέτρεψε  στον Καλογρίτσα να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Λένε ψέματα εθισμένοι από αυτά. Ο Καλογρίτσας έλαβε μέρος στον διαγωνισμό και μάλιστα απέκτησε τη δεύτερη άδεια. Αργότερα, αποχώρησε μόνος του επειδή δεν έβρισκε χρήματα και την άδεια του την πήρε ο Σαββίδης που τότε φώναζε ότι… ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός!!!

Είναι κι αυτό: Τότε, μπροστά στις νομικές αιτιάσεις περί της αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά για τα ΜΜΕ, όλοι θυμόμαστε την προσπάθεια του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα να προκαταβάλει την απόφαση του ΣτΕ για την εγκυρότητα του νόμου. Επίσης, όλοι θυμόμαστε την πρωτοφανή επίθεση της Όλγας Γεροβασίλη κατά των δικαστών, αμέσως μετά την είδηση πως το ακυρωτικό δικαστήριο είχε κρίνει τον νόμο «αντισυνταγματικό».

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Προσωπικά μου θυμίζουν περίοδο σκανδάλου Κοσκωτά. Τότε που το λούμπεν ΠαΣοΚ επιχείρησε να δημιουργήσει το δικό του σύστημα ΜΜΕ αντί να ταλαιπωρείται από τον Λαμπράκη ή τον Τεγόπουλο ή οποιονδήποτε άλλον εκδότη. Κάπως έτσι επιχειρήθηκε να γίνει παιγνίδι πάλι…

Ξέρετε όμως ποιο ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα; Ότι ο Τσίπρας κι ο διόσκουρός του, διέθεταν υπερβολικό θράσος αλλά όχι γνώση και πολιτική κουλτούρα. Παιδιά που «κοινωνούσαν» στον Στάλιν επιδίωξαν να φτιάξουν το δικό τους παρακράτος, το δικό τους σύστημα. Πωλούσαν μάλιστα κι ηθικό πλεονέκτημα!

Μόνο που λησμόνησαν κάτι. Ότι στις δημοκρατίες της Δύσης δεν είναι εύκολα αυτά τα πράγματα. Ακόμη και σε δημοκρατίες σαν τη δική μας που οι αρμοί πολλές φορές αποδεικνύονται γυάλινοι…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 7 Ιουλίου 2020
Επόμενο άρθροΑυξήθηκε ο μέσος όρος ηλικίας αυτοκινήτων ελληνικού στόλου από τις μεγάλες εισαγωγές μεταχειρισμένων
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.