Πανεύκολα μπισκοτάκια βουτυρένια – Νόστιμα, τραγανά και πολυχρηστικά

Πανεύκολα μπισκοτάκια βουτυρένια

Η Μένη μου ασχολιόταν πολύ με την ζαχαροπλαστική και τα μπισκοτάκια βουτύρου να χρησιμοποιούσε σαν βάση για να δημιουργήσει μικρά αριστουργήματα…

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Τους έδινε διάφορα σχήματα, τα έκανε σοκολατένια προσθέτοντας κάποιες φορές σταγόνες σοκολάτας ή κακάο ή ακόμα και κομμάτια φουντούκια ή αμύγδαλα ψιλοκομμένα. Άλλοτε τα έκανε σαν σάντουιτς χρησιμοποιώντας 2 λεπτά μπισκότα και στη μέση τα γέμιζε με νουτέλα ή μαρμελάδα.

Το τζίντζερ ή ξύσμα πορτοκαλιού το χρησιμοποιούσε για να δώσει μια ακόμα πινελιά. Κάποιες φορές έβαζε 50 γρ. φρούτα του δάσους αποξηραμένα ή βερίκοκο που το έκοβε λεπτά κομματάκια.

Η συνταγή είναι όπως την θυμάμαι, έτσι τα έφτιαξα απλά σχετικά και τα πασπάλισα με ζάχαρη και ελάχιστη κανέλα.

Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν βάση τη συνταγή και να φτιάξετε τα δικά σας αγαπημένα μπισκότα.

Είναι πολύ εύκολα και θα σας ενθουσιάσουν.

Πανεύκολα μπισκοτάκια βουτυρένια

Από τη Μένη Νίκα

Υλικά

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 200 γρ. ζάχαρη άχνη

400 γρ. βούτυρο ανάλατο

2 αυγά

2 κ.σ. baking powder

1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, λεπτοτριμμένο

Μισό κ.γ. κανέλα

Για το πασπάλισμα

Ζάχαρη κρυσταλλική ή καστανή

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε δυνατά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργήσουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μία ώρα να «ξεκουραστεί».

Στον πάγκο της κουζίνας στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε τη ζύμη. Με τον πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο 2 χιλιοστών.

Με κουπάτ κόβουμε τα μπισκότα στο σχήμα και στο μέγεθος που θέλουμε.

Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα μπισκότα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν το ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Bγάζουμε το ταψί και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν χωρίς να τα σκεπάσουμε.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή κανελοζάχαρη.