Η ολοκλήρωση της τραγωδίας – Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Σκυλάκης

Εντός της εβδομάδος αναμένεται να ολοκληρωθεί η τελευταία πράξη του δράματος για την Μακεδονία.

Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Σκυλάκης

    Η «ελληνική βουλή» δίνει το «νυν υπέρ πάντων αγώνα» για να ξεπουλήσει, σε τιμή ευκαιρίας, την ιστορία και τον πολιτισμό ενός σημαντικότατου τμήματος του Ελληνισμού. Η αναγνώριση της ύπαρξης του ανύπαρκτου μακεδονικού έθνους και γλώσσας θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για την χώρα μας. Πολλοί δεν τον αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν να το αντιληφθούν, πιστεύοντας ότι λύσαμε ένα χρονίζον εθνικό ζήτημα. Όμως ουσιαστικά τώρα το ανοίγουμε γιατί με την επικύρωση της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών θα δημιουργήσουμε μείζονα θέματα τα οποία δεν θα μπορούμε να διαχειριστούμε.

      Βέβαια η παρούσα κυβέρνηση είναι απολύτως αδιάφορη για ότι έχει σχέση με το έθνος, την πατρίδα, την  ιστορία, τον πολιτισμό και την θρησκεία. Είναι δεδηλωμένοι άθεοι και απάτριδες. Κοινός παρονομαστής τους το μίσος για οτιδήποτε εθνικό και ελληνικό. Η ελληνική σημαία τους προκαλεί αλλεργία και φαντάζονται τη δημιουργία μιας χώρας που δεν θα έχει σχέση με οτιδήποτε συνιστά τη σημερινή ελληνική ταυτότητα.  Για αυτούς λοιπόν είναι φυσικό η ψήφιση μιας τέτοιας καταδικαστικής για την πατρίδα μας συμφωνίας να τους βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Άλλωστε δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα εάν τα Σκόπια τα ονόμαζαν και Μακεδονία, χωρίς καν το γεωγραφικό προσδιορισμό.

    Η κατακραυγή της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και τα συλλαλητήρια δεν τους πτοούν. Είναι αποφασισμένοι να εκτελέσουν την Μακεδονία και τον Ελληνισμό γιατί αυτό πιστεύουν. Εκτός όμως από την ιδεολογία τους, που τους επιτάσσει να ξεπουλήσουν ένα κομμάτι της χώρας, δεν παραλείπουν, ως γνήσιοι αριστεροί, να υπακούσουν κατά γράμμα στις επιταγές του ΝΑΤΟ και της Γερμανίας. Οι σημερινοί αριστεροί ως πειθήνια όργανα των Δυτικών αποτελούν σήμερα τον καλύτερο εκφραστή και υποστηρικτή του ΝΑΤΟ και του Βερολίνου. Τόσο που και οι ίδιοι οι Δυτικοί εκπλήσσονται. Δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερους ιθαγενείς για να αρπάξουν από την πατρίδα μας ότι ήθελαν και θέλουν.

    Όπως είπε και ο Ζάεφ  στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, κατά την εκστρατεία του για το δημοψήφισμα, «δεν θα υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από την δική μας. Το βόρειο τμήμα της Ελλάδος θα λέγεται Ελλάδα». Ενώ στις 4 Δεκεμβρίου 2018 δήλωσε ότι «οι Αιγαιάτες Μακεδόνες, θα έχουν την δυνατότητα μορφώσεως στην δική τους γλώσσα». Σε λίγο λοιπόν ο όρος «Μακεδονία», «Μακεδονικός» και ότι έχει σχέση με αυτές τις ιερές λέξεις δεν θα ανήκει στην Ελλάδα, αλλά στα Σκόπια. Πολιτιστικά θα είμαστε φτωχότεροι, θα μας ανήκει μόνο ο κλασσικός ελληνισμός, η αρχαία Αθήνα και Σπάρτη εκτός και εάν αποφασίσουν να τις ξεπουλήσουν και αυτές.

            Η ψήφιση της περιβόητης συμφωνίας, σε πρώτη φάση θα έχει σαν αποτέλεσμα την αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας στη βόρειο πλέον Ελλάδα και όχι Μακεδονία, την δημιουργία μακεδονικών σχολείων, ερευνητικών κέντρων, κλπ. Θα είναι το πρόπλασμα για τη σχεδιασμένη στο μακρινό μέλλον δημιουργία μιας ενιαίας Μακεδονίας με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη. Ουσιαστικά η εν λόγω συμφωνία θα δράσει καταλυτικά στην μελλοντική ριζική αναθεώρηση της Συνθήκης του Βουκουρεστίου του 1913 και στην ακύρωση των αγώνων του Έθνους για την απελευθέρωση των ιερών εδαφών της Μακεδονίας και Ηπείρου.

    Πολλοί αφελείς ή όχι «Έλληνες» θεωρούν τα παραπάνω αδιανόητα. Δυστυχώς η απέχθειά τους προς οτιδήποτε το ελληνικό τους εμποδίζει να αντιληφθούν τις νέες διαμορφούμενες πραγματικότητες και ισορροπίες δυνάμεων στην περιοχή. Τεράστια χρηματικά κεφάλαια θα επενδυθούν στην Βόρειο Ελλάδα για να ενισχυθεί ο νέος μακεδονισμός. Ισχυρές χώρες, όπως η Γερμανία και οι ΗΠΑ, αλλά και πάμπλουτοι ιδιώτες, όπως ο Σόρος θα δαπανήσουν αφειδώς ποσά για τη δημιουργία της μεγάλης ιδέας των Σκοπίων. Άνθρωποι και συνειδήσεις θα εξαγοραστούν και κόμματα θα δημιουργηθούν προς εκπλήρωση των δόλιων σκοπών τους.    Άλλωστε δεν θα είναι δύσκολα να βρουν συνεργάτες, το παρόν τους δίνει αυτό το δικαίωμα.

   Η Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ευαγγελίζεται την αποτροπή και εξαφάνιση του αλυτρωτισμού, είναι από τη φύση της εξόχως αλυτρωτική. Μόνο η ονομασία Βόρειος Μακεδονία προϋποθέτει την γεωγραφική ύπαρξη μιας Νότιας Μακεδονίας, την οποία κατά τους σκοπιανούς τουλάχιστον, έχουν κατακτήσει οι Έλληνες και καταδυναστεύουν τους αλύτρωτους «Μακεδόνες» αδελφούς τους. Το ΝΑΤΟ και ΕΕ θα αποτελέσουν τους τέλειους μηχανισμούς πίεσης κατά της Ελλάδος για σειρά παραχωρήσεων με τελικό σκοπό την εκπλήρωση της σκοπιανής «Μεγάλης Ιδέας».

     Το θλιβερό είναι ότι σε αυτή την εκχώρηση της Μακεδονίας η κεφαλή της Εκκλησίας δεν έχει λάβει σαφή θέση. Ο Αρχιεπίσκοπος παραμένει άφωνος και το μόνο που ψέλλισε είναι ότι τάχθηκε κατά των συλλαλητηρίων. Ευτυχώς δεν τον ακολούθησε η πλειονότητα των λοιπών ιεραρχών και φυσικά σύσσωμος ο κλήρος. Ο Ιερώνυμος είναι ο μόνιμος απών, σου δίνεται η εντύπωση ότι Αρχιεπίσκοπος είναι ακόμα ο μακαριστός Χριστόδουλος. Ορισμένοι άνθρωποι δεν πεθαίνουν ποτέ, ενώ άλλοι γεννιούνται νεκροί. Η ίδια θλιβερή κατάσταση και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών για να εισαχθεί  στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Δεν θα αποτελούσε καμία έκπληξη εάν την υπέγραφε ένα πολιτικό πρόσωπο. Το να την υπογράφει όμως ο πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ένας στρατιωτικός, προκαλεί αλγεινή εντύπωση. Ντροπή, είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε. Κανείς δεν αναγκάζει κανένα να προβεί σε τέτοιες τραγικές ενέργειες. Είναι δική του επιλογή. Αλίμονό μας εάν έχουμε εμπιστευτεί την ασφάλεια της χώρας μας σε τέτοιους κυρίους. Καλύτερα να την είχαμε εμπιστευτεί στα «βατράχια» θα ήταν πιο αποτελεσματικά.

Προηγούμενο άρθροΚαλπάζει ο ελληνικός τουρισμός – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας
Επόμενο άρθροΙngred.io: η εφαρμογή για τον έλεγχο της τοξικότητας τροφίμων και καλλυντικών στον τελικό κοινωνικής επιχειρηματικότητας
O αντιστράτηγος Λάζαρος Σκυλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 4 Οκτωβρίου 1961. Μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Ευελπίδων (1979-1983) ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού και συνέχισε την εκπαίδευσή του στη Σχολή Πυροβολικού. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του όπλου του, μεταξύ των οποίων διετέλεσε διοικητής υπομονάδων και μονάδων πυροβολικού μάχης και αντιαεροπορικού πυροβολικού, αξιωματικός τακτικού ελέγχου, επιχειρήσεων και πληροφοριών. Επίσης τοποθετήθηκε σε θέσεις επιτελείων σχηματισμών, διευθυντής στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, καθώς και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Υπηρέτησε στο ΓΕΕΦ (Κύπρο), στο Αφγανιστάν, ως αξιωματικός μελλοντικών επιχειρήσεων, και Ακόλουθος Άμυνας στην Κίνα. Αποστρατεύτηκε το 2016, ως διοικητής του Πεδίου Βολής Κρήτης. Έχει αποφοιτήσει από όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του όπλου του, την ΑΔΙΣΠΟ και την ΣΕΘΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του τμήματος Ιστορίας Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στις Στρατηγικές Σπουδές του τμήματος του Γαλλικού Πανεπιστημίου στην Αθήνα, Pari 2.