Oι …ελεύθεροι τρομοκράτες της 17Ν & η ΛΑΡΚΟ – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά εν ολίγοις:

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ήρθε ο Ιούλιος και στην πρώτη εβδομάδα του φεύγει ο …καίσαρας…

Πάντως, αυτή η εβδομάδα που διανύουμε έχει μια διαφορά από άλλες. Καλεί σε έναν πλήρη και συνετό αναστοχασμό γι αυτό  που ονομάσαμε κρίση.  Αρκεί βεβαίως να υπάρχει γνώση. Η 7η Ιουλίου θα αποδειχθεί η πιο κρίσιμη αναμέτρηση μετά το 1974.

Κι ύστερα μου λέτε γιατί δεν σας γράφω. Τα μάθατε;

Η πιο προβληματική εταιρεία της χώρας μετά τη ΔΕΗ, η ΛΑΡΚΟ, με τα δεκάδες εκατ. ευρώ ζημιών ετησίως και τις υποχρεώσεις των 350 εκατ. ευρώ, ετοιμάζεται να δώσει … αυξήσεις στους 1200 εργαζομένους της!

Η διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση και οι συνδικαλιστές που κατά πλειοψηφία πρόσκεινται στην … Νέα Δημοκρατία (ΔΑΚΕ), βρίσκονται στο παρά ένα πριν υπογράψουν νέα τριετή επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας με μεγάλες αυξήσεις αποδοχών!!!

Καταλαβαίνετε;

Εδώ ο κόσμος χάνεται κι αυτοί χτενίζονται.

Το γεγονός είναι πως μια προβληματική επιχείρηση με τεράστια χρέη και ζημιές, με επαπειλούμενο πρόστιμο 136 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για παράνομες κρατικές ενισχύσεις, αλλεπάλληλες ρυθμίσεις οφειλών προς τη ΔΕΗ, τεράστιο έλλειμμα δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και αδυναμία δημοσίευσης ισολογισμού από το 2015 μέχρι σήμερα, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μεγάλες αυξήσεις μισθών στο προσωπικό της.

Κι εκείνο που πρέπει να επισημανθεί είναι η αγαστή συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλιστών της Νέας Δημοκρατίας….

Αν επρόκειτο για μια εύρωστη επιχείρηση, οι αυξήσεις αποδοχών θα ήταν μια απολύτως εύλογη εξέλιξη. Μα τώρα είναι ανίερη πράξη. Είναι νέο ριφιφί στις τσέπες της κοινωνίας….

Σκέφτομαι τι έχει να τραβήξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους… κομμουνιστές του κόμματός του …

Μέχρι τώρα απειλούσε ότι θα αφήσει εκτός ψηφοδελτίων όποιον εμφανιστεί στο ΣΚΑΪ. Προχθές ανακοίνωσε ότι θα εμφανιστεί ο ίδιος στο ΣΚΑΪ. Ένα ελάχιστο δείγμα της σοβαρότητας του ανθρώπου που κυβερνά εδώ και τεσσεράμισι χρόνια τη χώρα. Πάντως η σημερινή συνέντευξη Τσίπρα  στο πάλαι ποτέ βοθροκάναλο θα μπορούσε να έχει τίτλο: Η τελευταία κολοτούμπα!

Παρατηρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα με συνθήματα του 1950 και 1979 και με κύριο το «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά»!  

Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι άνθρωποι δεν ξέρουν ιστορία. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουν και απλά μαθηματικά. Γιατί από το 1981 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 38 χρόνια.  Από αυτά,  τα 27 κυβερνά η Αριστερά, συν τα 2,5 σε συνεργασία με τη Δεξιά!

Άρα, Ποια Δεξιά να θυμηθεί ο λαός;  Τη Δεξιά που εφαρμόζει η … Αριστερά;

Ή την Αριστερά που μέχρι σήμερα ξέρει μόνο από βρωμιά και παραμύθια; Ποιος οικοδόμησε όλη αυτή τη σαπίλα της διαπλοκής, του ρουσφετιού, της αναξιοκρατίας, της μίζας,  της κλοπής, της ανομίας, της ήσσονος προσπάθειας και της πολιτικής αλητείας από το 1981 μέχρι σήμερα;

Ο Τσίπρας είπε ότι  «Η υπόθεση Novartis δείχνει ότι πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία».  Τελικά είναι ξεκάθαρο ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι ο ίδιος άνθρωπος

Κυκλοφόρησε το συντεχνιακό περιοδικό της Πυροσβεστικής με εξώφυλλο τον Τσίπρα… Σκέφτηκα ότι θα είναι το επετειακό τεύχος για το Μάτι….

Όσο για το ότι ο Τσίπρας πήρε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να πάει σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα, τι να πει κανείς; Τελευταίες βόλτες είναι, ας το χαρεί…

Άλλωστε, σε μερικές ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει στον φυσιολογικό του ρυθμό λειτουργίας. Θα σβήσουν τα πούρα, θα βγουν από σκάφη και business θέσεις αεροπλάνων και θα πιάσουν τα ταγάρια! Θα ξαναθυμηθούν τους … Τσολάκογλου, προσκυνημένους και θα ξαναμιλάνε για την ανθρωπιστική κρίση και τους ανθρώπους που δεν μπορούν ν’ αγοράσουν πετρέλαιο και καίγονται ζωντανοί στα μαγκάλια… Χώρια που οι αυτοκτονίες θ’ αυξηθούν ραγδαία, αφού  ο λαός δεν θα αντέχει να ζει με τον Μητσοτάκη! Που θα καταργήσει το νερό, το ρεύμα, τα τρόφιμα και τον ήλιο! Ενώ, πίσω από κάθε κυβερνητική απόφαση θα κρύβεται η Μαρέβα και ο Στουρνάρας, που εδώ και χρόνια πίνουν το αίμα του κόσμου με το καλαμάκι… σε μυστικά υπόγεια.

Α, μη ξεχάσω: Κάθε 1η του μηνός θα κάνουν επιμνημόσυνη δέηση στους νεκρούς της ΕΡΤ!

Μπορεί ο Γιωτόπουλος της 17Ν, να εκτίει ποινή 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξης, αλλά με τον νέο Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ (άρθρο 110 Α)  που ισχύει από χθες, μπορεί να αποφυλακιστεί. Όπως οι Σάββας & Χριστόδουλος Ξηρός και Βασίλης Τζωρτζάτος. Στυγνοί και αμετανόητοι φονιάδες!

Ο Κουφοντίνας (11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη), που κρατείται στις αγροτικές φυλακές του Βόλου,  θα μπορεί να υποβάλει το αίτημα για αποφυλάκιση αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και συμπληρώνει 17 χρόνια στη φυλακή από τότε που προφυλακίστηκε. Τα 17 χρόνια έκτισης της ποινής είναι η αναγκαία προϋπόθεση, σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, για να βγει κάποιος πολυισοβίτης με όρους από τη φυλακή και να μείνει σπίτι του με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Ξέρετε ποιο είναι το σημαντικότερο; Αυτές οι ευνοϊκές διατάξεις για τους καταδικασμένους για τρομοκρατία ισχύουν έστω κι αν αλλάξουν από την επόμενη κυβέρνηση. Είναι, δηλαδή, από εκείνες που ονομάζονται διατάξεις ουσιαστικού ποινικού δικαίου και υπερισχύουν ως ευνοϊκότερες, έστω κι αν αλλάξουν μελλοντικά και γίνουν αυστηρότερες. Κι όπως αναφέρουν σε όλους τους τόνους δικαστές και εισαγγελείς, η νέα κυβέρνηση για να μπορέσει να περιορίσει τις διατάξεις αυτές, πρέπει να ψηφίσει σειρά ρυθμίσεων με δικονομικές προϋποθέσεις που θα εμποδίζουν στην πράξη τους καταδικασμένους για τρομοκρατία να βγουν.