Ο νεοκαραμανλισμός, ο Γεωργίου κι ο ΣΥΡΙΖΑ – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο Ανδρέας Γεωργίου ήταν ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ όταν η χώρα πτώχευσε, επειδή κατά τους κύκλους (ενίοτε και τα τετράγωνα) του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αποκάλυψε μέσω των σύγχρονων μεθόδων το πραγματικό έλλειμμα του 2009.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τι ζητούσαν αυτοί οι κύκλοι; Να μην εφαρμόσει το διεθνή πρότυπα και ν’ ακολουθεί το ελληνικό μπακαλοτέφτερο!

Τι έλεγαν αυτοί οι κύκλοι; Ότι η χώρα χρεοκόπησε επειδή δανειζόταν ασυστόλως για να καλύψει τα ελλείμματά της. Έτσι ήταν με τα ελλείμματα και τα δανεικά, μα αυτά επιδεινώθηκαν επειδή ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε διορίσει στο δημόσιο περισσότερους από εξακόσιες χιλιάδες ανθρώπους! Η χώρα δεν χρεοκόπησε λόγω Γεωργίου αλλά επειδή ΚΑΙ επί ΝΔ  ήταν μια νεοκομμουνιστική χώρα.  Ο Γεωργίου σύρθηκε στα δικαστήρια, αθωώθηκε, ξανασύρθηκε, ξανααθωώθηκε και ξανά πάλι τα ίδια.

Εν τω μεταξύ, όσοι διόγκωσαν ή δεν έλεγξαν την Οικονομία, παρέμεναν σιωπηλοί και μόνο οι κύκλοι και τα τετράγωνα είχαν κινητικότητα. Ειδικά στη διαδρομή προς την Κουμουνδούρου. Ο Τσίπρας που δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω, ουσιαστικά υπέθαλψε τον νεοκαραμανλισμό. Όχι μόνο με τη γνωστή συνιστώσα που βρέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τη χρησιμοποίηση στενών ανθρώπων του Κώστα Καραμανλή. Από τον Προκόπη Παυλόπουλο μέχρι τον Παπαγγελόπουλο, την Κατερίνα Παπακώστα και τόσους ακόμη. Μέχρι κι ο Πάνος Καμμένος άφηνε να εννοείται ότι μιλά εξ ονόματός του!

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας εξασφάλισε στήριξη δια της σιωπής του στο έλλειμμα, αφού δεν επεδίωξε καν την αναζήτηση κι αποκάλυψη της αλήθειας. Ο μόνος ένοχος ήταν ο… Γεωργίου. Τον οποίο συγκεκριμένη μερίδα της Δικαιοσύνης κατακρεουργούσε, όταν κάποιοι άλλοι αθώωναν βάσει των δεδομένων, των στοιχείων και της αλήθειας.

Τώρα, ο νεοκαραμανλισμός θύμωσε πάλι. Γράφονται διάφορα εδώ κι εκεί επειδή το  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αθώωσε τον πρώην διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ. Είχε προσφύγει σ’ αυτό κι ενώπιον των Ευρωπαίων δικαστών, επικαλούμενος το άρθρο της ευρωπαϊκής σύμβασης για τα δικαιώματα του Ανθρώπου, περί του δικαιώματος σε μια δίκαιη δίκη.

Αποτελεί  ορισμό της ντροπής  για τη χώρα μας η ουσιαστική ομολογία του δικαστηρίου ότι δεν είχε δίκαιη δίκη, επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ! Ντροπή αποτελεί κι η σιωπή της Αριστερής… αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας αλλά κι η σιωπή του Κανάκη, του Μουτσινά, της Σταματίνας Τσιμτσιλή ,της Τατιάνας Στεφανίδου και των άλλων διαμορφωτών της κοινής γνώμης!  Μάλλον δεν θα αντελήφθησαν το παραμικρό… Ή μπορεί και να μπερδεύτηκαν στο δίχτυ προστασίας του νεοκαραμανλισμού που έχει στήσει η Κουμουνδούρου.

Η ουσία λοιπόν είναι η αθώωση του Γεωργίου ΚΑΙ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η ουσία είναι ότι ο νεοκαραμανλισμός μένει αδιάφορος στην πρόθεση υπουργών της διακυβέρνησής του να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη Θεσσαλονίκη κάποιοι κύκλοι, προπαγανδίζουν υπέρ του πωλητή κηραλοιφών και τν επιστολών του Χριστού!

Βλέπετε, το θέμα είναι να πέσει ο Μητσοτάκης…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 19 Μαρτίου 2023
Επόμενο άρθροE. M. Έντμαν: Πρέπει το κίνημα που διαμορφώνεται γύρω από το ατύχημα να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, με βασικό άξονα την ανατροπή των αντιμνημονιακών πολιτικών
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.