Ο μετακλητός… εντελώς τίποτα κι η Φώφη της …τζιμινιέρας… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Πολλά εν ολίγοις:

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ένας  πρόεδρος κόμματος και μία πρώην υπουργός είναι μεταξύ των μετακλητών που έχουν διοριστεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες μετά την ήττα του κόμματος στις εκλογές. Ο  πρόεδρος κόμματος είναι ο γνωστός Θεοχαρόπουλος. Η υπουργός είναι η Χατζηγεωργίου.

Ο πρώτος αποκαλείται «εντελώς τίποτα»! Δεν τον έχουν ψηφίσει ούτε για διαχειριστή της πολυκατοικία του. Κι όταν έγινε βουλευτής, έγινε επειδή το ΠαΣοΚ τον έβαλε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του, στην εποχή που θέλησε να κοροϊδέψει την κοινωνία ότι έγινε κάτι άλλο από… ΠαΣοΚ!

Ο «εντελώς τίποτα», λοιπόν, αφού έδωσε ρεσιτάλ αχαριστίας και πολιτικής αναξιοπρέπειας, την κοπάνισε από το ΠαΣοΚ/ΚΙΝΑΛ, όταν είδε ότι η Φώφη δεν θα τον έβαζε πάλι πρώτο στο Επικρατείας για να επανεκλεγεί. Και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ όπου τον έκαναν δυο-τρεις μήνες υπουργό για πει «ναι σε όλα»!  Στις δε εκλογές που κατέβηκε βρήκε την ψήφο του ομού μετά της οικογενείας του! Κι εκεί που λες ότι επιτέλους θα πάει σπίτι του… τσουπ (!!!) μετακλητός του Τσίπρα! Ο οποίος προφανώς  θαμπώθηκε από το μεγαλείο του ανδρός και δεν ήθελε να τον αποχωριστεί! Όπως και την πρώην υφυπουργό του στο Μακεδονίας Θράκης!

Εν τω μεταξύ, την ώρα που γίνονται οι αποκαλύψεις για το υπεράριθμο και το κόστος  των μετακλητών που διορίστηκαν την τετραετία του Αλέξη Τσίπρα, βγαίνει ο…  μετακλητός Θεοχαρόπουλος (!!!!) κι επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία για… τρομερή  αύξηση μετακλητών και κόστους στο επιτελικό κράτος! Ε, κάπου εκεί σου έρχεται να πάρεις φόρα και να κτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο… Οι άνθρωποι ΔΕΝ παίζονται στο παραμύθι… Και κάποιοι τους πιστεύουν!

Άλλο θέμα. Η παρουσία ορισμένων πολιτικών και πολιτευτών σε αγιασμούς, δύναται να χρησιμοποιηθεί και ως παράδειγμα προς αποφυγή για τα παιδιά ή και για να ξέρουν τι τα περιμένει … Πολιτικάντηδες!

Θα μας βρίσκετε μπροστά σας μέσα κι έξω από τη Βουλή! Δεν είναι λόγια του Λαφαζάνη αλλά της Φώφης!!! Που θυμήθηκε τη δική της επανάσταση! Σε σημείο που δεν θ’ αργήσει να καταγγείλει και το ΚΚΕ για Δεξιά… οπορτουνιστική στροφή και ρεβιζιονισμό…

Πάγωσε η τζιμινιέρα αφού!

Πάντως αυτή η νεοσοβιετική αφίσα του ΚΙΝΑΛ (φωτό άνω) με την ροζιασμένη γροθιά του εργάτη, είναι όπως έχει σωστά πει και ο Τζιμακος… Σοσιαλιστικός ρεαλισμός στον χώρο της αφίσας…

Αλλάζοντας θέμα να πω ότι ο Αντώνης Λιβάνης που έφυγε από τη ζωή προχθές, μαζί με τον εν ζωή Πέτρο Μολυβιάτη, υπήρξαν οι δύο κορυφαίες παρασκηνιακές προσωπικότητες της μεταπολίτευσης. Ο πρώτος μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90 κι ο δεύτερος μέχρι και την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.  Το δε γεγονός ότι δεν αποκάλυψαν ποτέ τα πολιτικά μυστικά που γνώριζαν, τα παρασκήνια και κορυφαία ζητήματα που έγιναν ή όχι, αποδεικνύει ότι σωστά τους εμπιστεύθηκαν ο Ανδρέας Παπανδρέου κι οι Καραμανλήδες.

Για το τέλος άφησα μια ιστορία καπνίσματος και ανομίας. Συζητούσα μ’ ένα γνωστό που διαθέτει ένα από τα καλύτερα εστιατόρια των βορείων προαστίων του λεκανοπεδίου. Στο κατάστημά του εφαρμόζει αυστηρά, εδώ κι ένα μήνα, τον αντικαπνιστικό νόμο.  Από την πρώτη στιγμή που έγινε αυτό έχασε πελάτες. Μου έλεγε μάλιστα ότι προχθές του ακύρωσαν τραπέζι παρέας 15 ατόμων (που είχαν και παιδιά), επειδή οι γονείς βάλανε το τσιγαράκι τους  επάνω από την υγεία των παιδιών τους και το ποιοτικό φαγητό. Η εν λόγω παρέα πήγε σε διπλανό εστιατόριο που ο αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόζεται!

Σκέφτομαι και πάλι ότι έχουμε ένα κράτος γελοίο! Ξεφτιλισμένο! Με νόμους που εξαγγέλλονται, ψηφίζονται κι ουδείς τους εφαρμόζει! Κι ο μόνος τρόπος να εφαρμοστεί ο νόμος και να μην επιτραπεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός που θα κλείσει τους νομοταγείς και τους σωστούς, είναι να δοθεί πολιτική εντολή να γίνονται αυστηροί έλεγχοι και να επιβάλλονται οι κυρώσεις! Δηλαδή, πάλι πρέπει να δώσει αυστηρές εντολές ο Κυριάκος!