Ο Δημήτρης Τσούκας πρωτοπόρος της αναγεννητικής ιατρικής – Γράφει η Κωνσταντίνα Γεωργιάδου

Η Αναγεννητική Ιατρική αποτελεί πλέον κορυφαίο τομέα πρωτογενούς ιατρικής παρέμβασης. Με μια προϋπόθεση: Να εφαρμόζεται σωστά, εμπεριστατωμένα και κυρίως με απόλυτη αποτελεσματικότητα.

Αυτό που ασκεί, δηλαδή, ο Δημήτρης Τσούκας, διευθυντής της Ε’ Ορθοπαιδικής κλινικής προηγμένης αρθροσκοπικής αθλητιατρικής και αναγεννητικής χειρουργικής, του νοσοκομείου «Μητέρα».

Προσφάτως, ο Δημήτρης Τσούκας επιβραβεύτηκε από το American Board of Regenerative Medicine, που αποτελεί βραχίονα του American Society of Tegenerative Medicine . Δηλαδή του κορυφαίου στον κόσμο επιστημονικού μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εκπαιδεύει , διδάσκει και πιστοποιεί ιατρούς στην αναγεννητική ιατρική.

Ο κορυφαίος Έλληνας ορθοπαιδικός, αφού πέρασε με επιτυχία και μετά από μακρά διαδικασία με συνεχείς εξετάσεις, αξιολογήσεις και πρακτικές εφαρμογές, ανέλαβε τελικά υπεύθυνος για την Ελλάδα, affiliate for Greece, λειτουργώντας με τον αντίστοιχο της Μεγάλης Βρεττανίας .

Πλέον, η διεξαγωγή πιστοποιημένων σεμιναρίων επιμόρφωσης, εκπαίδευσης και πρακτικής γνώσης κι άσκησης στην αναγεννητική ιατρική, ανοίγει  νέες λεωφόρους αμιγώς επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι αποκλείονται πλέον –αφού δεν θα διαθέτουν επιστημονική επάρκεια- διάφορα εμπορικά –δήθεν σεμινάρια κι όλα θα γίνονται υπό την αιγίδα του American Board of Regenerative Medicine.

Ο Δημήτρης Τσούκας πια, αναλαμβάνει την εκπαίδευση και πιστοποίηση γιατρών –ορθοπαιδικών που θα διαθέτουν την πιστοποιημένη και τεκμηριωμένη γνώση. Κι αυτό αποτελεί κορυφαία διάκριση τόσο για τον ίδιο, όσο και για το «Μητέρα».

Άλλος ένας Έλληνας της αριστείας και της προκοπής.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2024
Επόμενο άρθροΜεσανατολικό: Είναι αναπόφευκτος ένας γενικευμένος πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ;