Και σε ποιον δεν αρέσει η σπιτική μπουγάτσα. Η κλασική γλυκιά πίτα με κρέμα, που για πολλούς αποτελεί αγαπημένο και δυναμωτικό πρωινό στην απαρχή της νέας μέρας. Μαζί θα τη φτιάξουμε βήμα βήμα με αγνά υλικά, εύκολα και γρήγορα. Η γεύση της θα σας ενθουσιάσει!
Μπουγάτσα με κρέμα
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
600 γρ. γάλα φρέσκο
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
3 κ.σ. σούπας ζάχαρη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
2 αυγά
250 γρ. λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
άχνη και λίγη κανένα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σουρώνουμε όλα τα φύλλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Το βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Παράλληλα ζεσταίνουμε το γάλα για λίγο σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το μπέικιν και το ζαχαρούχο γάλα.
Ύστερα χτυπάμε λίγο τα 2 αυγά και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κρέμα.
Μετά από 10 λεπτά που θα έχουν γίνει τα φύλλα μας, περιχύνουμε από πάνω και την κρέμα και την ξαναψήνουμε για άλλα 25 με 30 λεπτά στο φούρνο μας.
Η μπουγάτσα μας είναι έτοιμη.
Τέλος ρίχνουμε από επάνω άχνη και λίγη κανέλα.
Καλή σας επιτυχία!