Μπισκοτομπουκίτσες λεμονιού – Νόστιμα και αρωματικά…

Μπισκοτομπουκίτσες λεμονιού
Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Το Γαλαξίδι έχει άρωμα λεμονιού και είναι πανέμορφο όλες τις εποχές του χρόνου… Ξετρελαίνομαι να βλέπω τις φορτωμένες λεμονιές με φρούτα και με άνθη να ξεπροβάλλουν μέσα από τους κήπους των καπετανόσπιτων.

Η γραφική πολιτειούλα είναι ενδεδειγμένη για να παρουσιάσουμε τα πολίτικα λεμονομπισκοτάκια της γιαγιάς Σοφίας και η συνταγή είναι στα χέρια της Χρυσούλας Παπαλέξη, του ξενοδοχείου Γανυμήδης.

Γαλαξίδι
Γαλαξίδι

Τα καλύτερα που δοκίμασα δίπλα στην περίφημη κρέμα λεμονιού εκεί στην αυλή της για πρωινό. Καθόλου τυχαίο που είναι πολυβραβευμένο.

Είναι τόσο εύκολα και τόσο νόστιμα. Δοκιμάστε τα ακόμα και δίπλα σε ένα αρωματικό τσάι, είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ.

Μπισκοτομπουκίτσες λεμονιού 1

Μπισκοτομπουκίτσες λεμονιού

Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι

Υλικά

1 ½ φλιτζάνι καφέ άχνη ζάχαρη

1 φλιτζάνι καφέ ηλιέλαιο

2 αυγά

Χυμό από 1 λεμόνι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1 βανίλια

1 κ.γ. baking powder

3 ποτήρια νερό αλεύρι, όχι εντελώς γεμάτα

Για το φινίρισμα

1 ποτήρι άχνη ζάχαρη

Μπισκοτομπουκίτσες λεμονιού

Τρόπος παρασκευής

Σε καθαρό και εντελώς στεγνό κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να «αφρατέψουν».

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλεύρι κοσκινισμένο αργά αργά, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βουτάμε στην άχνη ζάχαρη.

Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα μπισκοτάκια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 15 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Αν θέλουμε τα σερβίρουμε και δίπλα σε κρέμα λεμονιού.

Προηγούμενο άρθροΚουνέλι στιφάδο – Ένα νόστιμο πιάτο για όλους!
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου 2020