Μπισκοτογλυκό με κρέμα και ζελέ της Αφρούλας – Μια πινελιά γλυκιάς δροσιάς

Το μπισκοτογλυκό αρέσει τρελά σε όλους και ανάλογα με τα γούστα μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι είδος κρέμας αραβοσίτου θέλουμε από βανίλια μέχρι μπανάνα ή σοκολάτα επίσης ότι ζελέ μας αρέσει και ότι φρούτο μας αρέσει επίσης.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Επίσης αν θέλουμε να είναι πιο έντονη η γεύση του ζελέ μπορούμε να βάλουμε ένα ποτήρι νερό παγωμένο και ένα ποτήρι φρουτοχυμό παγωμένο.

Γίνεται πολύ εύκολα και μπορούμε να αφήσουμε και τα πιτσιρίκια να ασχοληθούν με αυτό. Αν δεν έχουμε φρούτα σπίτι δεν πειράζει και σκέτο είναι μούρλια.

Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μπισκότο θέλουμε για βάση εμένα μου αρέσει περισσότερο με σαβουαγιάρ αλλά γίνεται το ίδιο νόστιμο με πτι μπερ ή μιράντα Παπαδοπούλου ή ακόμα και digestive.

H επιλογή δική σας και η Αφρούλα μας δίνει την συνταγή που είναι τέλεια…

Μπισκοτογλυκό 3

Μπισκοτογλυκό με κρέμα και ζελέ της Αφρούλας

Από την Αφρούλα Παπαβασιλείου, Θεσσαλονίκη

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

2 φακελάκια κρέμα Ανθος Αραβοσίτου  βανίλια

4 – 5 κ. σ. ζάχαρη

1 βανιλίνη ή στικ βανίλιας φυσικής

Για το ζελέ

2 φακελάκια ζελέ φράουλα

2 ποτήρια ζεστό νερό

2 ποτήρια κρύο νερό ή 1 ποτήρι κρύο νερό και 1 ποτήρι φρουτοχυμό παγωμένο

1ανανά σε φέτες φρέσκο ή κονσέρβα ή ροδάκινο ή βερύκοκο κομπόστα ή φρούτα επιλογής μας

Για τη βάση

225 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ ή μπισκότα πτι μπερ

4 κ.σ. γάλα φρέσκο

1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ

Μπισκοτογλυκό 2

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα ετοιμάζουμε την κρέμα αραβοσίτου βανίλια  όπως αναγράφεται η διαδικασία στις οδηγίες αλλά προσθέτουμε 1 λίτρο γάλα και μόνον 4 κουταλιές ζάχαρη.

Ανακατεύουμε καλά και αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο βανιλίνη για περισσότερο άρωμα. Θέλει προσοχή στο ανακάτεμα για να μην σβολιάσει η κρέμα και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Στο ταψί στρώνουμε τα μπισκότα και τα περνάμε με το πινέλο με γάλα και τα ραντίζουμε με το κονιάκ ή το λικέρ.

Ρίχνουμε την κρέμα και  στρώνουμε την επιφάνεια με την μαρίζ.

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Ετοιμάζουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε μπολ ρίχνουμε τη σκόνη του ζελέ και πρώτα ρίχνουμε  το καυτό νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το ζελέ. Αμέσως μετά ρίχνουμε το παγωμένο νερό ανακατεύοντας και πάλι.

Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει λίγο.

Μόλις βγάλουμε το ταψί από το ψυγείο στην επιφάνεια της κρέμας βάζουμε τα φρούτα επιλογής μας.

Ρίχνουμε και το ζελέ σε όλη την επιφάνεια και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά το ζελέ για 2 ώρες περίπου.

Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε κομμάτια.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Δευτέρα 22 Αυγούστου 2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 22 Αυγούστου 2023