Μπισκοτάκια του Λεωνίδα – Πιο εύκολα μπισκοτάκια δεν υπάρχουν

Μπισκοτάκια

Πανεύκολα γίνονται αυτές οι μπουκίτσες μπισκοτάκια που συνοδεύουν τον καφέ ή το τσάι σας.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Είναι τόσο νόστιμα που δεν μπορείς να σταματήσεις… Η φίλη μου τα χρησιμοποιεί ακόμα και για να στολίσει το παγωτό … απίθανα. Αν θέλουμε, τώρα που βγαίνουν τα πορτοκάλια, μπορούμε να βάλουμε και χυμό ή ξύσμα πορτοκαλιού αφαιρώντας αντίστοιχα κάποια ποσότητα από αυτή του λαδιού.

Περιμένω να ξανανέβω στον πανέμορφο Παρνασσό και επειδή το περπάτημα είναι όνειρο αυτή την εποχή, αλλά συνάμα κουραστικό αρκετά, η Γιούλα μας φίλεψε μπισκοτάκια για να μας ενδυναμώσει …

Ωραία γεύση, χρώματα φθινοπωρινά και κυρίως οξυγόνο και ήχοι της φύσης υπέροχοι….

Μπισκοτάκια του Λεωνίδα

 Κουλουράκια του Λεωνίδα

Από τη Γιούλα Ζυγούρη, Αμφίκλεια Παρνασσού

Υλικά 

1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

1 κ.γ. γαρύφαλλο, σε σκόνη

11/3  ποτήρι του νερού λάδι ηλιέλαιο ή σπορέλαιο

2 πακέτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

Μπισκοτάκια του Λεωνίδα 1

Τρόπος παρασκευής

 Αναμιγνύουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το λάδι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα κανελογαρύφαλλα και ανακατεύουμε και πάλι.

Τέλος , ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Πλάθουμε τα μπισκοτάκια σε σχήμα μισοφέγγαρο ή στρογγυλά μικρά ή ακόμα και πλεξουδίτσες.

Στο ταψί απλώνουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 100ο C για 30 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και όσα περισσέψουν τα διατηρούμε με ριζόχαρτο κλεισμένα σε μεταλλικά κουτιά.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Πέμπτη 14-07-2022
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 14 Ιουλίου 2022