Μπισκοτάκια με ινδοκάρυδο – Ιδιαίτερα και ξεχωριστά!

Μπισκοτάκια με ινδοκάρυδο
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Τα φτιάχνω με μεράκι και ιδιαίτερη λαχτάρα, ως λάτρης της καρύδας και της έντονης γλυκιάς γεύσης της. Από τα πιο αντιπροσωπευτικά κεράσματα που πάντα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σπιτικό.

Για να συνοδέψετε τον καφέ ή το λικέρ σας.

Η συνταγή για εσάς:

Μπισκοτάκια με ινδοκάρυδο 1

Μπισκοτάκια με ινδοκάρυδο

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

250 γρ. ινδοκάρυδο

2 κ.σ. αλεύρι

2 κ.σ.  βούτυρο

2 βανίλιες

180 γρ. ζάχαρη

4 μέτρια αυγά

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ινδοκάρυδο με το αλεύρι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και προσθέτουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο.

Τέλος ρίχνουμε και τα αυγά, που τα έχουμε προηγουμένως χτυπήσει με ένα σύρμα.

Μόλις τα ανακατέψουμε γίνεται μια μαλακή ζύμη, γι αυτό τη βάζουμε μόνο για 10 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να σφίξει λίγο.

Μπισκοτάκια με ινδοκάρυδο 2

Ύστερα με ένα κορνεδάκι δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και από πάνω βάζουμε το κερασάκι μας.

Ψήνουμε στους180-190 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου.

Μπισκοτάκια με ινδοκάρυδο 3

Βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια..

 Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Δευτέρα 01-03-2021
Επόμενο άρθροΑγκινάρες γεμιστές – Γράφει η Σίσσυ Νίκα