Μους γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού – Ένα ξεχωριστό δροσερό επιδόρπιο

Επειδή το Πάσχα πλησιάζει αρχίζουμε να σας παρουσιάζουμε γευστικές δημιουργίες για το γιορτινό τραπέζι και όχι μόνον…

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Το μους γιαουρτιού είναι πολύ εύκολο να γίνει είναι αρωματικό και μπορούμε να το συνδυάσουμε με το γλυκό του κουταλιού που σας αρέσει.

Η ΄Εφη λατρεύει το γλυκό σταφύλι, ενώ εγώ το γλυκό κεράσι και το γλυκό πορτοκάλι ή την μαρμελάδα μανταρίνι. Το πορτοκάλι το κόβω σε ψιλό κομμάτια καρέ ή ζουλιέν και προσθέτω στο γιαούρτι την ανάλογη εσάνς.

Έχει απίθανο χρώμα και γεύση.

Για να σταθεί ακόμα πιο ωραία μπορείτε να βάλετε και δύο φυλλαράκια ζελατίνης αλλά η ΄Εφη, το θέλει πιο φυσικό.

Η συνταγή της φίλης μου είναι πανεύκολη και πολύ δροσερή, αφού το βάζει στο ψυγείο για 1 ώρα και γίνεται απίθανο.

Μπορείτε εκτός από το γλυκό του κουταλιού να το σερβίρετε και με φρέσκα φρούτα ακτινίδια που είναι πολύ ωφέλιμα ή φράουλες ή ακόμα και μπανάνα.

Μους γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονο

Υλικά

250 γρ. γιαούρτι σταγγιστό ή σακούλας

100 γρ. κρέμα γάλακτος

1 βανίλια, σε σκόνη

100 γρ. γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Μους γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού 1

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια μέχρι να γίνουν σαντιγί.

Σε μεγάλο μπολ έχουμε βάλει το γιαούρτι και από πάνω βάζουμε τη σαντιγί ανακατεύοντας με την μαρίζ ελαφρά.

Βάζουμε το μους σε ποτήρια σαμπάνιας ή μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα να δροσίσουν για 1 ώρα.

Σερβίρουμε βάζοντας μια κουταλιά από το γλυκό κουταλιού.

Αν θέλουμε να έχουμε ακόμα καλύτερη εμφάνιση βάζουμε το μους σε χωνί ζαχαροπλαστικής και δίνουμε σχήματα. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να μείνει 2 ώρες στο ψυγείο.

Προηγούμενο άρθροΔ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας: Διακοπή νερού σήμερα του Ανατολικού τμήματος της Αλεξάνδρειας
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 13 Απριλίου 2020