Την αγάπη μας στην παρέα, με ένα κορμό σοκολάτας ή αλλιώς «μωσαϊκό».
Ένα γνήσια μαμαδίστικο γλυκό, που οι περισσότεροι έχουμε αγαπήσει από παιδιά!
Απλά και γρήγορα έχετε ένα γλυκάκι για να γλυκάνετε την οικογένεια και τους φίλους σας.
Η συνταγή δική σας..
Μωσαϊκό κορμός σοκολάτας
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
2 πακέτα πτι μπερ
200 γρ. ζάχαρη άχνη
100 ml γάλα
250 γρ. βούτυρο βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου)
3 κ.σ. κακάο
100 γρ. νουτέλα ή μερέντα
2-3 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Σε μία μπασίνα σπάμε τα μπισκότα και ρίχνουμε μέσα το γάλα μας και το κονιάκ. Σε μία άλλη λεκάνη χτυπάμε το μαλακό βούτυρο-βιτάμ με την άχνη να αφρατέψει λίγο, κατόπιν βάζουμε το κοσκινισμένο κακάο μας, τις βανίλιες και τη νουτέλα.
Ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα τα σπασμένα μπισκότα με το γάλα και το κονιάκ.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, τα βάζουμε σε μία λαδόκολλα με αλουμινόχαρτο μαζί και ρολάρουμε σε σχήμα σαλαμιού.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να παγώσει.
Από επάνω βάζουμε ό,τι επιθυμεί ο καθένας μας. Εγώ αυτή τη φορά έκανα μία γκανάζ σοκολάτας:
Υλικά:
100 γρ. κουβερτούρα
50 ml γάλα
1 κ.γ. βούτυρο
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και το ρίχνουμε στη σπασμένη κουβερτούρα μας. Προσθέτουμε και το βούτυρο και …
Έτοιμο το γλυκό μας!