Συνταγές για μηλόπιτες πολλές…
Η κάθε μια μοναδική και ξεχωριστή. Μια τέτοια θα σας δείξω και εγώ. Διαβάζοντας τη συνταγή θα παρατηρήσετε ότι δεν έχει αυγό και ότι τρώγεται και σε περιόδους νηστείας.
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο (μπορείτε από μισό σπορέλαιο-ελαιόλαδο)
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
½ κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
½ κ.γλ. σόδα φαγητού σε σκόνη
500 γρ αλεύρι τύπου φαρίνα που φουσκώνει μόνο του
½ κούπα σταφίδες
½ κούπα σουσάμι
½ κούπα φουντούκια κοπανισμένα
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
5-6 μήλα κόκκινα μετρίου μεγέθους (κομμένα όπως φαίνεται στη φωτογραφία)
Εκτέλεση συνταγής:
- 1. Κόβουμε τα μήλα μας και τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη. Εκεί θα κάνουμε και όλο το μίγμα.
- Αρχίζουμε να ρίχνουμε ένα προς ένα όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε συνεχώς, έτσι ώστε να αναμιχθούν καλά.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί περίπου 26-28 εκ.
- Τοποθετούμε το μίγμα μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα (το τελευταίο δεκάλεπτο τους ψησίματος με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε στο κέντρο της μηλόπιτας να δούμε αν έχει ψηθεί εντελώς και εσωτερικά).
- Σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσει .
Έχει πολύ ωραία και ξεχωριστή γεύση από μια συνηθισμένη μηλόπιτα.
Καλή σας επιτυχία!!!