Μελιτζάνες παπουτσάκια της Ελένης – Γευστικότατα και ελαφρά!

Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Μύρισε επιτέλους καλοκαιράκι… Τί θα φάμε λοιπόν σήμερα, μιας και ο υδράργυρος συνεχώς ανεβαίνει; Ένα άκρως καλοκαιρινό και γευστικότατο φαγητό που ξετρελαίνει τους πάντες, τα πασίγνωστα παπουτσάκια. Μια γεύση σπιτική, ελαφριά και πεντανόστιμη που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε και σίγουρα θα σας ικανοποιήσει στο έπακρο.

Η συνταγή όλη δική σας..

Μελιτζάνες παπουτσάκια της Ελένης 2

Μελιτζάνες παπουτσάκια

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

 Υλικά για τον κιμά:

Λίγο ελαιόλαδο

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

2 ξερά κρεμμύδια

3 σκελίδες μικρές σκόρδο (ψιλοκομμένο)

1 καρότο τριμμένο

2 φρέσκιες ντομάτες

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 φλιτζάνι νερό

2 κύβοι νοστιμιάς κρέατος

Διάφορα μπαχαρικά

αλάτι

πιπέρι

γλυκό κόκκινο πιπέρι

μοσχοκάρυδο

λίγη ρίγανη

κύμινο

λίγη κανέλα

Τρόπος παρασκευής:

Τα βάζουμε όλα με τη σειρά που είναι γραμμένα, τσιγαρίζοντας πρώτα το κρεμμύδι με τον κιμά και μετά βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας.

Επίσης θα χρειαστούμε:

7 μελιτζάνες κομμένες στη μέση

Τις ψήνουμε για μισή ώρα στο φούρνο στους 220 βαθμούς με λίγο λαδάκι από πάνω.

Μόλις μαλακώσουν, βγάζουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες και προσθέτουμε τη μισή ψίχα μέσα στον κιμά που ήδη βράζει.

Μελιτζάνες παπουτσάκια της Ελένης 1

 

Για την μπεσαμέλ θα χρειαστούμε:

1/2 λίτρο γάλα

2 κ.σ. κορν φλάουρ

2 κ.σ. βούτυρο

αλάτι

πιπέρι

μοσχοκάρυδο

1 αυγό

Λίγο κασέρι τριμμένο

Τα βάζουμε όλα με τη σειρά που είναι γραμμένα σε μία κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να πήζει προσθέτουμε το αυγό και το κασέρι, αφού πρώτα το κατεβάσουμε από τη φωτιά.

Μελιτζάνες παπουτσάκια της Ελένης 4

 

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και βάζουμε από πάνω τη μπεσαμέλ που φτιάξαμε.

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Μελιτζάνες παπουτσάκια της Ελένης 3

Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Σάββατο 12-06-2021
Επόμενο άρθροΑυθεντικό τυρόψωμο Ρούμελης – Μούρλια… μια άλλη τυρόπιτα