Μιας και διανύουμε περίοδο νηστείας, μια ζεστή σούπα είναι ό,τι πρέπει περιμένοντας βέβαια την μαγειρίτσα της Αναστάσεως.
Την έκανα για πρώτη φορά και αφού δέχτηκα τα εύσημα των συνδαιτυμόνων μου σας την παρουσιάζω. Εύκολη γρήγορη και νοστιμότατη.
Μανιταρόσουπα με ταχίνι ολικής
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1/2 κιλό μανιτάρια (έβαλα δύο ποικιλίες, πλευρώτους και πορτομπέλο)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
φρέσκα κρεμμυδάκια
άνηθο
μαϊντανό
αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο
χυμό 2 λεμονιών
1 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση:
Αφού τεμαχίσουμε τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα υλικά μας στην κατσαρόλα, σοτάρουμε τα μανιτάρια καλά και προσθέτουμε με σειρά κρεμμύδι, σκόρδο και τέλος τα κρεμμυδάκια.
Βάζουμε ζεστό νερό περίπου ένα λίτρο και ρίχνουμε τον μαϊντανό, άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Σε 20 λεπτά είναι έτοιμο.
Σβήνουμε τη φωτιά και έχουμε έτοιμα σε ένα μπολ ταχίνι, αλεύρι και το χυμό λεμονιών.
Παίρνουμε ζωμό και κάνουμε τη διαδικασία όπως το αυγολέμονο. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και καλή μας όρεξη.
Τις ευχές μου για καλή Ανάσταση στις καρδιές και τις ψυχές όλων των ανθρώπων με την Ανάσταση του Κυρίου μας!