Σπανακοπρασόπιτα νηστίσιμη – Γεύση μεστή και χορταστική!

Σπανακοπρασόπιτα
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Τελευταίες ημέρες της Νηστείας, να μία ωραία πρόταση για να φτιάξετε μία υπέροχη σπανακοπρασόπιτα.

Ένα φύλλο απίθανο, ξεροψημένο και τραγανό από έξω! Γευστική δημιουργία για κάθε περίοδο νηστείας και όχι μόνο.

Η συνταγή για εσάς:

Σπανακοπρασόπιτα νηστίσιμη

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

750 γρ. αλεύρι για πίτες ή για όλες τις χρήσεις

330 γρ. σόδα αναψυκτικό

120 ml χλιαρό νερό

2 κ.σ. ξύδι

1 κ.σ. αλάτι

50 γρ. ελαιόλαδο

250 γρ. βούτυρο βιτάμ για το άνοιγμα των φύλλων

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.

Αφήνουμε για μία ώρα να ξεκουραστεί, σκεπασμένο με μία πετσέτα.

Κάνουμε 14 μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε στο μέγεθος ενός πιάτου, 7 και 7.Ενδιάμεσα βάζουμε βιτάμ και μετά τα αφήνουμε να ξεκουραστούν στο ψυγείο για μισή ώρα.

Μετά ανοίγουμε τα 7 φύλλα σε ένα μεγάλο το τοποθετούμε από κάτω, βάζουμε με ό,τι γέμιση θέλουμε και τέλος από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα 7 φύλλα, που πλέον γίνεται ένα μεγάλο!

Χαράσσουμε την πίτα και βάζουμε λίγο λαδάκι και νεράκι.

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:

500 γρ. σπανάκι

4 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος)

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

άνηθο

μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

Τα οποία σοτάρισα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους. Και αφότου κρυώσει το μείγμα μας, το βάζουμε ενδιάμεσα στα 2 ζυμάρια.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας και το τελευταίο 10λεπτο στην κάτω αντίσταση, για να ψηθεί καλά και από κάτω.

Καλή σας επιτυχία και Καλή Ανάσταση!

Προηγούμενο άρθροΜανιταρόσουπα με ταχίνι ολικής – Γεύση από βελούδο!
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Μ. Παρασκευής 30 Απριλίου 2021