Το σκηνικό -καθόλου φανταστικό πιστέψτε με- έχει ως εξής, ειδικά τον τελευταίο καιρό που περνάμε αρκετές ώρες στο σπίτι. Ξάφνου, όπως όλη η οικογένεια βρίσκεται μαζί, ακούγεται η φωνή του μικρού: «Μαμά, έχει τίποτα σε γλυκό;» Πετάγεται η μεγάλη (αδερφή): «Όχι, εγώ θέλω αλμυρό!» Και τελευταίος ο μπαμπάς: «Μην ανησυχείτε, είμαι σίγουρος πως κάτι θα σκαρφιστεί η μαμά!» Ε, τότε λοιπόν, βάζω μπρος και με συνοπτικές διαδικασίες λύνω το πρόβλημα: «Τι λέτε για κρέπες; Αλμυρές και γλυκές, απ’ όλα έχει ο μπαξές!»
Όπως πολύ σωστά το καταλάβατε, σήμερα θα σας δείξω μία βιωματική και σχεδόν καθημερινή συνταγή για όλη την οικογένεια. Ιδανική να σας λύσει τα χέρια γιατρεύοντας τη λαχτάρα της πείνας ολονών. Και μάλιστα για όλα τα γούστα, αλμυρά ή γλυκά!
Εσείς ποια κρέπα προτιμάτε τη γλυκιά ή την αλμυρή; Ή καλύτερα και τις δύο;
Κρέπες αλμυρές και γλυκές
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά για τις κρέπες:
180 γρ. αλεύρι
40 γρ. ζάχαρη
500 γρ. γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 βανίλια
4 αυγά
60 γρ. βούτυρο
Τις κρέπες τις κάνουμε είτε γλυκές είτε αλμυρές!
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, βάζουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το χλιαρό γάλα προσθέτοντας στο τέλος το βούτυρο.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς βούτυρο.
Βγαίνουν περίπου 10 κρέπες..
Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση!