Ένα γλυκό για όλες τις ώρες και φυσικά για όλες τις εποχές.
Ένα κλασικό και παραδοσιακό γλυκό, που θυμίζει μανούλα και όλοι μας λατρεύουμε, μικροί και μεγάλοι.
Μετά από το βασικό πιάτο είναι ότι πρέπει!
Κρέμα βανίλια
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε:
1 λίτρο γάλα
150 γρ. ζάχαρη
6 με 7 κ.σ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες
κανέλα Κεϋλάνης για το ντεκόρ και για έξτρα γεύση
Εκτέλεση:
Διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο κρύο γάλα, περίπου 50γρ.
Ζεσταίνουμε το γάλα μας προσθέτοντας τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τέλος το διαλυμένο κορν φλάουρ.
Μόλις αρχίσει να πήζει και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει μία βράση για 2 λεπτά.
Τραβάμε στην άκρη την κρέμα και σερβίρουμε σε μπολάκια και απολαμβάνουμε.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και κανέλα Κεϋλάνης για έξτρα γεύση.
Καλή σας επιτυχία!