Αρνίσια κεφτεδάκια φουρνιστά – Δυνατό μεζεδάκι!!

Η Έφη φτιάχνει απίθανα κεφτεδάκια με κοτόπουλο ή μοσχάρι. Την τελευταία φορά στα γενέθλιά της, που είχε κάνει έναν απίθανο μπουφέ ετοίμασε έτσι για να πρωτοτυπήσει, αρνίσια κεφτεδάκια φουρνιστά από ένα εξαιρετικό κρέας από κοπάδι που βόσκουν ελεύθερα στις Δήλες…

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Έβαλε πάπρικα, ρίγανη, πιπερίτσες και λίγη γραβιέρα και όλοι είπαν ότι ήταν εξαιρετικά. Η αλήθεια είναι ότι δεν δοκίμασα, γιατί είμαι αλλεργική στο αρνί όμως εξαφανίστηκαν σε πέντε λεπτά.

Πάντως η συνταγή ήταν από την Πόλη…

Πάνω στα κεφτεδάκια έβαλε ψιλοκομμένες πιπερίτσες όλων των χρωμάτων και σχοινόπρασο και το αποτέλεσμα ενθουσίασε τους πάντες. Το μυστικό είναι ότι φτιάχνοντάς τα κάθε λίγο βουτούσε τα χέρια στο ούζο και έτσι ήταν αρωματικά.

Στο φούρνο το καλό είναι ότι είναι πολύ πιο ελαφρά και η γεύση αναδεικνύεται. Εσείς όμως αν παρόλα αυτά θέλετε τηγανητά για μια πιο κλασική εκδοχή τότε ακολουθώντας ακριβώς την ίδια συνταγή θα τα τηγανίσετε για 7 λεπτά γυρίζοντας με την λαβίδα σε καυτό ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο και μετά θα τα απλώσετε σε απορροφητικό χαρτί.

αρνίσια κεφτεδάκια 3

Αρνίσια κεφτεδάκια φουρνιστά

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

Υλικά

1 κιλό κιμά αρνίσιο, μια φορά περασμένο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. ρίγανη

2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

Μισό κ.γ. πάπρικα

3 πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε μικρά καρέ, χωρίς τους σπόρους

Μισό κ.γ. κύμινο

1 σφηνάκι ούζο

Μισό φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη

1 αβγό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. τριμμένο γραβιέρα Νάξου, τριμμένη

αλάτι

Για το πασπάλισμα

Αλεύρι

Για το φινίρισμα

Ούζο

Πιπεριές πολύχρωμες σε μικρά καρέ

Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

αρνίσια κεφτεδάκια

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Η επιτυχία είναι το καλό ζύμωμα γιαυτό πιέζουμε τα δάκτυλά μας και γυρίζουμε την ζύμη για τους κεφτέδες τουλάχιστον 2 φορές.

Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 3 ώρες για να αναδυθούν τα αρώματα.

Βουτάμε τα χέρια μας σε ένα μπολάκι με ούζο και πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος καρυδιού ή και μικρότερους αν θέλουμε.

Πασπαλίζουμε ελαφρά τον κάθε κεφτέ με αλεύρι, μέχρι να καλυφθεί καλά, και τινάζουμε τους κεφτέδες από το πολύ αλεύρι.

Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, για 20 – 25 λεπτά, γυρίζοντας τα ενδιάμεσα με λαβίδα για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τρίτη 25-05-2021
Επόμενο άρθροΚρέμα βανίλια – Ένα γλυκάκι που συνοδεύει τα πάντα!