Έχουμε μπει πλέον σε φουλ χριστουγεννιάτικο mood, οπότε μαζεύουμε μανίκια και φτιάχνουμε τους παραδοσιακούς γιορτινούς μας κουραμπιέδες.
Γρήγορα και εύκολα, γιατί τα μελομακάρονα ήδη περιμένουν συντροφιά!
Η συνταγή με πολλή αγάπη αποκλειστικά για όλες και όλους τους αναγνώστες του Έμβολος.
Κουραμπιέδες γιορτινοί
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
500 γρ. βούτυρο Loupark
200 γρ. ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
40 γρ. λικέρ της αρεσκείας μας
1 κ. γλ. σόδα
200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
750-800 γρ. αλεύρι μαλακό
Για την επικάλυψη:
500 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ. σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Χτυπάμε σε ένα μίξερ το βούτυρο με την άχνη για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Εδώ κρύβεται και το μυστικό για γίνουν οι κουραμπιέδες αφράτοι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε με τη σειρά τις βανίλιες, το λικέρ, τη σόδα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Τελευταία ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας, με απαλές κινήσεις, για να μη χαθεί ο όγκος του βουτύρου με της άχνης.
Πλάθουμε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Βγαίνουν περίπου 85 με 90 κουραμπιέδες των 20 γρ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις για 15 λεπτά περίπου.
Δεν πρέπει να ψηθούν παραπάνω για να μην ξεροψηθούν και γίνουν σκληροί.
Όταν τα βγάλουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και τα ρίχνουμε μπόλικη άχνη, ανακατεμένη με 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ, για να κολλήσουν καλύτερα.
Καλές και ευλογημένες Γιορτές σε όλους με Υγεία!