Τα κουλουράκια που θα φτιάξουμε σήμερα είναι καταπληκτικά για να συνοδεύσουν τον πρωινό καφέ ή τον χυμό σας όποτε εσείς θέλετε.
Γίνονται νηστίσιμα -λόγω των ημερών- αλλά και αρτύσιμα, εάν προσθέσετε αυγά.
Η επιλογή δική σας..
Κουλουράκια βανίλιας – πορτοκαλιού
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
300 γρ. ζάχαρη ή 1,5 κούπα
300 γρ. ηλιέλαιο ή 1,5 κούπα
300 γρ. χυμό πορτοκαλιού ή 1,5 κούπα
2 αυγά για όσους δεν νηστεύουν(αλλιώς τα παραλείπετε)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
1200 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κρόκους με λίγο νεράκι για επάλειψη
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία μεγάλη λεκάνη όλα τα υλικά με τη σειρά που σας τα γράφω, ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μας.
Αν κολλάει δεν βάζουμε άλλο αλεύρι, λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τα κουλουράκια μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά περίπου.
Καλή σας επιτυχία!