Κουλουράκια κανέλας – Από την Άννα Καταχανά

Κουλουράκια κανέλας

Κουλουράκια κανέλας

Υλικά :

anna-katachana-katahana
Από την Άννα Καταχανά

2 αυγά

3 κούπες αλεύρι

½ κούπα βούτυρο

1 κούπα ζάχαρη

1 κ. σ κανέλα

2 κ. σ μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

koulourakia-kanelas-1Εκτέλεση :

Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε πρώτα τα ασπράδια και μετά από 1 λεπτό και τους κρόκους, την κανέλα, τις βανίλιες, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ . Τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη που δεν θα κολλάει στα τοιχώματα .Τοποθετούμε την ζύμη σε ένα μπολ και την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

koulourakia-kanelas-2Ανοίγουμε σε λεπτό (0.5-1 εκ) φύλλο την ζύμη μας και δημιουργούμε τα μπισκότα όπως μας αρέσουν. Μπορείτε να φτιάξετε μπαστουνάκια και να κάνετε πλεξούδες. Τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος . Ψήνουμε για 20 λεπτά στον φούρνο στους 200 oC.

koulourakia-kanelas-3

Προηγούμενο άρθροΨαρονέφρι με κρέμα πιπεριάς – Γεύση που μας ζεσταίνει…
Επόμενο άρθροΨυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια θα φέρει, από το βράδυ της Τρίτης, νέα σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα, ιδίως στα βόρεια