Ψαρονέφρι με κρέμα πιπεριάς – Γεύση που μας ζεσταίνει…

Ψαρονέφρι με κρέμα πιπεριάς

Ο Κώστας είναι φίλος μου πολλά χρόνια. Ο τρόπος που εκτονώνει το άγχος της δικηγορίας είναι η μαγειρική … κοινό μυστικό αφού  όλοι και προσπαθούμε να «εκμεταλλευτούμε» τα μαγειρικά του δρώμενα, αρχής γενομένης από τον Ρωμανό, τον γιό του που λατρεύει την κουζίνα του και ακολουθούν όλοι οι φίλοι. 

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Το σίγουρο είναι ότι του αρέσει η πιπεριά και οι πικάντικες γεύσεις, οπότε αν αυτά δεν σας αρέσουν, τότε δεν υπάρχει συμβιβασμός…

Την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε το μενού είχε μεταξύ των άλλων, ψαρονέφρι με κρέμα πιπεριάς. Μας το σερβίρισε με αυτό το απίθανο ρύζι που το σοτάρει με πλούσιο βούτυρο Ηπειρώτικο, από την πατρίδα του και μαλλιά αγγέλου ή κριθαράκι. Η νοστιμιά δεν λέγεται.

Οι πατάτες τηγανιτές είναι φημισμένες στην παρέα, έτσι πάντα μας τις φτιάχνει είναι νόστιμες και ιδιαίτερα και σπιντάτες αφού αρωματίζει το ελαιόλαδο με πιπεριά ή κάποιες φορές με τζίντζερ και αλατίζει με αλάτι των βράχων… Οι μακαρονάδες είναι επίσης απίθανες και πρέπει να μου φτιάξει μερικές και να τις φωτογραφίσω, για εσάς.

Η συνταγή δική σας.

Ψαρονέφρι με κρέμα πιπεριάς 3

 Ψαρονέφρι με κρέμα πιπεριάς

Από τον Κώστα Γκρέκο δικηγόρο και δεινό μάγειρα

Υλικά

900 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε λεπτές φέτες

2-3 τσίλι μικρά

2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κομμάτια

2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα

1 ποτήρι κρασί γλυκό Σάμου

2 κ.γ μουστάρδα απαλή

200 γρ. κρέμα γάλακτος

Ελαιόλαδο

Μix από αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τζίντζερ σε σκόνη

Ψαρονέφρι με κρέμα πιπεριάς 1

Τρόπος παρασκευής

Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψαρονέφρι. Με λαβίδα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά.

Σε μια πιατέλα βάζουμε το ψαρονέφρι και αφήνουμε στην άκρη.

Στο τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το τσίλι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και πάλι το κρέας και μόλις πάρει βράση «σβήνουμε» με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε ένα ποτήρι καυτό ζωμό λαχανικών, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το τζίντζερ, το αλάτι και το πιπέρι.

Το αφήνουμε για μαγειρευτεί για 8 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το ψαρονέφρι τότε το περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ανακινούμε για δυό τρεις φορές. Προσοχή η κρέμα δεν πρέπει να κάψει απλά να δέσει.

Το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι πολίτικο.

Προηγούμενο άρθροΧημικές ουσίες από πλαστικοποιητές και αντικολλητικά τηγάνια στον οργανισμό των Ευρωπαίων
Επόμενο άρθροΚουλουράκια κανέλας – Από την Άννα Καταχανά