Κορμός σοκολάτας ή Μωσαϊκό – Ένα γλυκό αριστούργημα!

Κορμός σοκολάτας ή Μωσαϊκό
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Για τη γιορτή των ερωτευμένων σας προτείνω ένα υπέροχο γλυκό που θα απογειώσει τις αισθήσεις σας!

Είναι ο κορμός σοκολάτας ή μωσαϊκό, από άλλη όμως οπτική γωνία. Ένα γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!  Έβαλα όμως τη δική μου πινελιά, γιατί μου αρέσει να κάνω κάποιες αλλαγές και να ξεφεύγω από τα συνηθισμένα!

Κορμός σοκολάτας ή Μωσαϊκό 2

Κορμός σοκολάτας ή Μωσαϊκό

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

250 γρ. πτι μπερ μπισκότα (τα θρυμματίζουμε)

4 κ.σ. καρύδια (σπασμένα)

3 κ.σ. ινδοκάρυδο

2 κ.σ. κακάο

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, μετά βάζουμε σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά.

150 γρ. κουβερτούρα

100 γρ. βούτυρο

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)

Μόλις ομογενοποιηθούν, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο το μείγμα μας, τα ρίχνουμε μέσα στα στερεά υλικά.

Κορμός σοκολάτας ή Μωσαϊκό

Αφού ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας, τα βάζουμε μέσα σε μία φόρμα και μετά στο ψυγείο και περιμένουμε να κρυώσει.

Ύστερα ρίχνουμε από επάνω τη λιωμένη σε μπεν μαρί κουβερτούρα

250 γρ. κουβερτούρα

1 κ.σ. σπορέλαιο

Βάζουμε τον κορμό μας στην κατάψυξη να παγώσει και μετά στολίζουμε όπως θέλουμε. Βάζουμε από πάνω αν θέλουμε για διακόσμηση, λιωμένη σε μπεν μαρί, λευκή κουβερτούρα και λίγες φράουλες, που τις είχα στην κατάψυξη.

Καλή σας απόλαυση και χρόνια πολλά σε όλους τους ερωτευμένους!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Σάββατο 12-02-2021
Επόμενο άρθροΓκιουζλεμέδες – Μικρασιάτικα τυροπιτάκια