Κινητοποιήσεις κι οι ψεκασμένοι που δεν τελειώνουνε ποτέ… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σήμερα σκέφτηκα να μην καταπιαστούμε με ένα θέμα αλλά με περισσότερα κι … εν ολίγους…

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

1. Αγρότες και κινητοποιήσεις

Ας ξεκινήσουμε με το ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων και κυρίως τις μεθόδους αυτών.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Οι αγρότες,  όπως και όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ασφαλώς κάθε δικαίωμα να διεκδικούν όσα θεωρούν ότι δικαιούνται. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να απαγορεύουν ουσιαστικά σ’ εμένα κι όλους μας το δικό μας δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας προς κάθε μας προορισμό. Αυτή η μορφή κινητοποιήσεων –και δεν αφορά μόνο τους αγρότες- με τους αποκλεισμούς δρόμων δεν μπορεί να συνεχίζεται. Οι αποκλεισμοί εθνικών οδών μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι εξυπηρετούν τα αιτήματά τους αλλά βλάπτουν σοβαρά τους άλλους πολίτες. Που σε τελική ανάλυση ουδεμία σχέση έχουν με τις κυβερνητικές αποφάσεις που οι αγρότες θεωρούν (δικαίως ίσως) ότι τους πλήττουν.

Προσέξτε: 

Με όσα λέμε δεν αποδοκιμάζουμε τις διεκδικήσεις ή το πιθανό δίκιο τους. Αποδοκιμάζουμε αυτή τη μορφή κινητοποιήσεων που σε τελική ανάλυση βάζει απέναντί τους όλη την υπόλοιπη κοινωνία που πλήττεται εξ αυτής. Κάτι που ασφαλώς δεν επιθυμούν οι αγρότες.

Τα εθνικά δίκτυα είναι δημόσια αγαθά και δεν μπορεί να αποκλείονται στον βωμό της προσπάθειας δημιουργίας πίεσης και δυσαρέσκειας από την κοινή γνώμη προς την εκάστοτε κυβέρνηση…  Γιατί εκεί επί της ουσίας αποσκοπούσε πάντα αυτού του είδους η κινητοποίηση. Να την αναγκάσουν να σκέφτεται το πολιτικό κόστος από τη δυσαρέσκεια ευρύτερων ομάδων και επαγγελματιών που πλήττονται.

Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω το παραμικρό από αγροτικά ζητήματα. Σε κάθε περίπτωση όμως, είτε αφορά τους αγρότες, είτε άλλες επαγγελματικές ομάδες, χρήσιμο θα ήταν οι διεκδικήσεις να μην στρέφονται κατά της ελευθερίας των υπολοίπων.

Το βέβαιο είναι ότι, ιδιαιτέρως για τους αγρότες, η κυβέρνηση που υποτίθεται ότι κόπτεται για τους αδυνάτους αλλά και για την πρωτογενή παραγωγή, οφείλει να σκύψει πάνω από τα προβλήματά τους για να βρεθεί μια λύση. Δεν είναι δυνατόν να αποφεύγουν να τους συναντήσουν σήμερα, όταν μόλις πριν τέσσερα χρόνια ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έτρεχε κι ανέβαινε μαζί τους στα τρακτέρ…

  1. Έχει βάθος η έρημος

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς προσανατολισμό, με πλήθος προβλημάτων και με μια ηγεσία χωρίς πολιτική ταυτότητα, σ’ ένα περιβάλλον μεγάλης γεωπολιτικής επισφάλειας που αδυνατεί να παράξει πολιτική προς εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. Το είδαμε με το Σκοπιανό, το βλέπουμε με την Οικονομία και την καθημερινότητα.

Δυστυχώς για την νοήμονα Ελλάδα αναδεικνύεται καθημερινά ο σκοτεινός θρίαμβος του παραλογισμού. Και κάθεται στον υψηλό θρόνο του  καγχάζοντας.

Φοβάμαι ότι έχει βάθος η έρημος…

Το ακραίο, το γραφικό και το λούμπεν απλώνεται σαν μύκητας σε όλη την Ελλάδα.

Μια χώρα που δυο μέρες τώρα κινείται στον αστερισμό του Πολάκη του Κραουνάκη με χαρακτηρισμούς για λούγκρες και άλλα παρόμοια.

Ο κατήφορος της κυβέρνησης ξεκίνησε από την ίδια την ανερμάτιστη Αριστερά και τις ουτοπίες/παλλινωδίες της κι από έναν Καμμένο. Καταλυτικό ρόλο είχαν προσωπικότητες όπως ο «πυρίκαυστος» και ο «παραιτουμαι –δεν παραιτούμαι –θα παραιτηθώ»! Αντιπρόεδρος της Βουλής είναι η κυρία Τασία!!! Ο Βασίλης Λεβέντης είναι πολιτικός αρχηγός. Και η χώρα αρχίζει τη μέρα της στου Παπαδάκη και στου Αυτιά με έξαλλα πάνελ θερμόαιμων και ολίγιστων.

Φοβάμαι ότι έχει βάθος η έρημος κι ότι δεν αποτελεί μια απλή ιδιαιτερότητα της στιγμής ή της συγκυρίας.

  1. Οι ψεκασμένοι δεν τελειώνουνε ποτέ!

Λέμε (στο ραδιόφωνο «News 943») και γράφουμε συνεχώς  (στα καθ’ ημάς στον «Έμβολο») ότι μια πάγια παθογένειά μας είναι η έλλειψη του πολιτικού ορθολογισμού.

Μεγάλο μέρος της ημιμαθούς και πολιτικά αναλφάβητης κοινωνίας συντάσσεται με το δήθεν αντισυστημικό και τα αποτελέσματα τα βιώνουμε όλοι. Αυτή την δήθεν αντισυστημική πορεία η χώρα την πληρώνει ακριβά. Από τις εποχές του πρώτου μνημονίου.  Όπου ξεπετάχθηκαν μορφώματα σαν αυτό της Χρυσής Αυγής ή των ΑΝΕΛ. Οι περισσότεροι που εξελέγησαν μ’ αυτά κατέληξαν να συνεργάζονται με τους μεγαλύτερους ιδεολογικά εχθρούς τους. Καιροσκοπικά κι ανέντιμα.

Τώρα, μπορεί ο Πάνος Καμμένος να πνέει τα λοίσθια πολιτικά, αλλά η δεξαμενή του ψεκασμού είναι γεμάτη και το λούμπεν ποτέ δεν πεθαίνει.

Με πιο χαρακτηριστική και σουρεαλιστική περίπτωση αυτή του πρώην βουλευτή του Καρατζαφέρη, του Βελόπουλου. Που όταν δεν επανεξελέγη χάραξε τον δικό του δρόμο πουλώντας στην τηλεόραση …ιατρικές συνταγές… μυστικά του Παϊσιου, …οδοντόκρεμες, αλοιφές από το Άγιο Όρος, … ευλογημένα αποσμητικά ή… χειρόγραφα του Χριστού!  Πασπαλισμένα με ξενοφοβία, θρησκεία, αντιαμερικανισμό και πατριδοκαπηλεία.

Κι όπως αναφέρουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων είναι πιθανό να περάσει το όριο του 3% και να μπει στη Βουλή.

Ποιος; Ο Κυριάκος Βελόπουλος, που σε κάθε τηλεοπτική του εμφάνιση επιδίδεται σε ένα αχαλίνωτο παραλήρημα ξενοφοβίας, πατριδοκαπηλίας και ρωσοφίλιας. Όλα αυτά, δηλαδή, που «πουλάνε» σε μια μερίδα της λούμπεν/ψεκασμένης κοινωνίας.

Να το κάνουμε λιανά;

Ποιοι, κατά ψεκασμένους, είναι οι ένοχοι της καταστροφής μας;; Μα φυσικά οι ξένοι που μας επιβουλεύονται, λέει ο Βελόπουλος.

Ποιοι ξένοι; Μα φυσικά οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί, κατά Βελόπουλο. Τσιμουδιά για Πούτιν που έχει γίνει αυτοκόλλητος με την Τουρκία….

Με ποιους μας επιβουλεύονται; Μα φυσικά με τους … εφιάλτες και τους …προδότες των κυβερνήσεων, κατά Βελόπουλο. Τους Τσίπρα και Μητσοτάκη…

Τι κάνουν όλοι αυτοί; Μα φυσικά, με το προσφυγικό θέλουν ν’ αλλοιώσουν την ελληνικότητά μας, κατά Βελόπουλο. Να γκρεμίσουν τα ιερά και όσια της φυλής μας.

Άρα, οι μεγάλοι εχθροί είναι το ΝΑΤΟ και η Αμερική. Και η μεγάλη φίλη πατρίδα είναι το ξανθό γένος, η Ρωσία με αρχηγό τον Πούτιν!
Με απλά λόγια. Ο ακροδεξιός λαϊκισμός πορεύεται με ό, τι βρει.

Κι όσο ο ορθός λόγος και η κοινή λογική βρίσκονται υπό εξαφάνιση ή υπό διωγμό, τόσο οι Βελόπουλοι καραδοκούν.

Άλλωστε οι ψεκασμένοι δεν τελειώνουνε ποτέ, κατά παράφραση του άσματος της λαϊκής αοιδού που έτρωγε … είδη υγιεινής…

Είναι προφανές ότι ο λαός μας δεν έχει μάθει από την ίδια του τη ρήση. Ότι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες…

  1. Τα καλά νέα της ημέρας

Στα καλά νέα της ημέρας μπορούμε να βάλουμε το γεγονός ότι δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής  με τη Νέα Δημοκρατία ο εκφραστής του γλοιώδους λαϊκισμού, Γιώργος Αυτιάς. Ο αχός που ξεσήκωσε η υποψηφιότητα του στο διαδίκτυο, αποκατέστησε την τάξη όσο κι αν κάποιοι (εντός Νέας Δημοκρατίας) επιχείρησαν να τον περάσουν από την πίσω πόρτα… Ευτυχώς αντέδρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

  1. Τα κακά νέα της ημέρας

Στα κακά νέα της ημέρας είναι ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν παραιτηθεί από τους υπουργικούς τους θώκους σε απόλυτη αντίθεση της πολιτικής ηθικής, παρ’ ότι οι υποψηφιότητές τους  έχουν ανακοινωθεί εδώ και καιρό. Η δεύτερη, μάλιστα, μοιράζει από τον υπουργικό της θώκο ενισχύσεις εδώ κι εκεί. Όπως, επί παραδείγματι, στη …. γιορτή τέχνης των φίλων της ΕΡΤ Σερρών!!! Μέγιστο το Αριστερό ηθικό πλεονέκτημα!

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 08 Φεβρουαρίου 2019
Επόμενο άρθροΕίκοσι θάνατοι από τη γρίπη την τελευταία εβδομάδα
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.