Ένα κείκ για το πρωινό ή τον απογευματινό μας καφέ νοστιμίζει τις στιγμές. Εύκολο και πολύ αρωματικό με ταπεινά υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι.
Το πιο αρωματικό αυτό της φίλης μου της Χρυσούλας που το φτιάχνει με μαεστρία μοναδική.
Μου αρέσει να αλείφω τις φέτες του κέικ με αυτή την επική κρέμα λεμονιού που η συνταγή της αποτελεί το επτασφράγιστο μυστικό του Γανυμήδη, του ξενοδοχείου της Χρυσούλας στο Γαλαξίδι.
Η συνταγή του κέικ δική σας.
Κέικ Πορτοκαλάτο
Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι
Υλικά
1 κούπα ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
2 πορτοκάλια ολόκληρα
1 κ.γ σόδα
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
5 αυγά
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα καθαρίζουμε από τη φλούδα και τα βάζουμε στο μπλέντερ για 2 λεπτά.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα πορτοκάλια και χτυπάμε για λίγο.
Παράλληλα βάζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και αφού τα ανακατέψουμε τα κοσκινίζουμε σε μπόλ
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε εναλλάξ το αυγό και το αλεύρι και χτυπάμε με τον γάντζο για 5 λεπτά πάντα από την ίδια φορά
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι αν είναι έτοιμο το κέικ και το βγάζουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει και βγάζουμε από τη φόρμα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.