Κέικ με βανίλια και κακάο – Πανεύκολο και νόστιμο

Κέικ με βανίλια και κακάο

Η Γιούλα ετοιμάζει κάθε ημέρα για το ξενοδοχείο και το καφέ της, που βρίσκεται στην μεγάλη πλατεία της Αμφίκλειας αυτό το κέικ που είναι νόστιμο και πολύ εύκολο.

Η Αμφίκλεια αμφιθεατρικά απλώνεται στις παρυφές του Παρνασσού
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Εκείνη το φτιάχνει σε μεγάλο στρογγυλό ταψί και τα κόβει σε ορθογώνια κομμάτια και από εκεί σε φέτες. Τα τυλίγει με διαφάνεια και τα διατηρεί στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και ξύσμα πορτοκαλιού ή ένα σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού για να πάρει ωραίο άρωμα.

Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κακάο με τρίμα σοκολάτας ή σοκολάτα κουβερτούρα που λιώνουμε στο μπεν μαρί.

Η συνταγή δική σας.

Κέικ με βανίλια και κακάο

Από τη Γιούλα Ζυγούρη, Αμφίκλεια

Υλικά για ένα μεγάλο ταψί

12 αυγά

4 ποτήρια ζάχαρη

3 ποτήρια ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

3 πακετάκια αλεύρι «που φουσκώνει μόνο του», κοσκινισμένο

1 λίτρο γάλα φρέσκο

2 γεμάτες κ.σ. κακάο

Βανίλια σε σκόνη

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη ρίχνουμε τη βανίλια, το λάδι και  χτυπάμε λίγο ακόμα.

Προσθέτουμε αργά αργά το γάλα και αμέσως μετά ρίχνουμε το αλεύρι.

Τα χτυπάμε όλα μαζί με τον γάντζο και κρατάμε ελάχιστη ζύμη.

Ρίχνουμε σε ένα αλευρωμένο μεγάλο ταψί τη ζύμη του κέικ και στρώνουμε την επιφάνεια με την μαρίζ.

Στη ζύμη που έχουμε κρατήσει βάζουμε και το κακάο και ανακατεύουμε.

Το ρίχνουμε το μείγμα στο κέντρο του ταψιού και ανακατεύουμε την ζύμη.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει χωρίς να το σκεπάσουμε.

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.