Τα κεφτεδάκια και ειδικά όταν είναι στο τηγάνι είναι ένας λαχταριστός μεζές!
Στη σημερινή μας συνταγή όμως τα συνοδεύουμε με πουρέ και ρυζάκι και έγινε ένα πολύ ωραίο πιάτο.
Η συνταγή δική σας.
Υλικά για τα κεφτεδάκια:
500-600 γρ. κιμά ανάμικτο
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι τριφτό
1 αυγό
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο (μπορούμε και ξερό δυόσμο 1 πρέζα)
αλάτι, πιπέρι μαύρο, ρίγανη (από μία πρέζα)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4-5 πατάτες λίγο μεγάλες
2-3 ποτήρια φρέσκο γάλα
2 κ.σ. γεμάτες βιτάμ
Αλάτι, πιπέρι μαύρο (από μία πρέζα)
Υλικά για το ρυζάκι:
1 κούπα ρύζι κίτρινο
2-3 κούπες περίπου νεράκι
1 κύβο κότας
Αλάτι, πιπέρι μαύρο (από μία πρέζα)
½ κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής:
- Αρχικά ζυμώνουμε τον κιμά μας. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε ώστε να ομογενοποιηθούν.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας σε μέτριο σχήμα και τηγανίζουμε.
- Μόλις ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια, ετοιμάζουμε τον πουρέ.
- Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες μας. Μόλις είναι έτοιμες, τις πατάμε να διαλυθούν καλά.
- Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Έπειτα προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά, έτσι ώστε να χει μια βελούδινη υφή. Ενώ ανακατεύουμε ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Ο πουρές μας είναι έτοιμος.
- Τέλος, ετοιμάζουμε και το ρυζάκι μας (εσείς φυσικά μπορείτε να τα ετοιμάσετε με όποια σειρά θέλετε).
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και μόλις αυτό λίγο κάψει, προσθέτουμε το ρύζι και λίγο το σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε τον κύβο διαλυμένο σε λίγο νεράκι, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το σοτάρισμα.
- Μεταφέρουμε το ρυζάκι μας σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε το νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι το ρύζι να πιεί το νερό του.
Καλή σας επιτυχία!!