Κεφτεδάκια από καλαμάρι – Νόστιμα και πρωτότυπα

Τα κεφτεδάκια είναι αγαπημένα και σίγουρα κατέχουν ιδιαίτερη θέση στην ελληνική γαστρονομία.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Τα καλαμαράκια είναι νόστιμα και ο συνδυασμός με τα κρεμμυδάκια και τα αρωματικά είναι ότι καλύτερο.

Τα δοκιμάσαμε στη Λαμία, στο Καπηλειό, που φημίζεται για τις γευστικές τους δημιουργίες. Τα καλαμαράκια ήταν φρεσκότατα από τα αλιευτικά της Στυλίδας και πολύ μας άρεσαν.

Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένα καλαμαράκια.

Η συνταγή δική σας.

Κεφτεδάκια από καλαμάρι

Από το Χρήστο Τσαλίκη, executive chef του ταβερνείου Καπηλειό, Λαμία 

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια

1 μεγάλο κρεμμύδι

 Αλάτι θαλασσινό

1 πρέζα ρίγανη άγρια

1 πρέζα δυόσμο αποξηραμένο ή 1 κ.σ. φρέσκο πολύ ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

150 γρ. ψωμί μπαγιάτικο φρυγανισμένο, τριμμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια.

Τα βάζουμε στο μούλτι και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια, χωρίς όμως να λιώσουν.

Βάζουμε τα αλεσμένα καλαμάρια σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ψωμί, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το δυόσμο, τη ρίγανη και τέλος το αλάτι.

Ανακατεύουμε καλά και με ένα κουτάλι της σούπας χωρίζουμε την ποσότητα ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στον κεφτέ.

Τους αλευρώνουμε ελαφρά.

Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Γυρίζουμε με τη λαβίδα και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε με πατατοσαλάτα ή λαχανοσαλάτα.