Ίλβες: Των …Κυριάκων το ανάγνωσμα – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η είδηση ότι ο Κυριάκος κι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης συμπεριέλαβαν στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων ψηφιακής στρατηγικής, τον πρώην πρόεδρο της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ίλβες, είναι από τις πιο ευχάριστες ειδήσεις των τελευταίων δυο μηνών.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο Ίλβες είναι ο άνθρωπος που κατέστησε με προσωπικό μόχθο και ταχύτατα βήματα την Εσθονία την πιο προηγμένη ψηφιακή  χώρα. Είναι ο άνθρωπος που ψηφιοποίησε όλες τις δραστηριότητες του δημοσίου της Εσθονίας και τις κατέστησε εύκολα προσβάσιμες στους πολίτες της χώρας του.

Ο Εσθονός Ίλβες γεννήθηκε στην … Σουηδία! Εκεί είχαν καταφύγει το 1953 οι γονείς του ξεφεύγοντας με κίνδυνο ζωής από τον κομμουνιστικό παράδεισο! Κι αυτό, προφανώς, τον καθιστά «κόκκινο πανί» για τους εγχώριους Αριστερούς! Πολύ περισσότερο αφού σπούδασε στις ΗΠΑ… Που μπορεί να τον έκαναν … πράκτορά τους, δεδομένου ότι πριν ασχοληθεί με την πολιτική εργάστηκε στο ελεύθερο ράδιο της Ευρώπης (στο Radio free Europe). Το οποίο  απευθυνόταν από τη Δύση στους πολίτες που ζούσαν υπό το σιδηρούν παραπέτασμα.

Ασχολήθηκε με την πολιτική αμέσως μετά την πτώση του κομμουνισμού. Επέστρεψε στη χώρα του κι αφού εξελέγη ευρωβουλευτής  και πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, έφτασε στην εξουσία, όπου πέτυχε το μέγα ψηφιακό θαύμα!

Αυτόν τον τεχνοκράτη έπεισαν οι Μητσοτάκης και Πιερρακάκης να έρθει στην Ελλάδα και να συμμετάσχει στην επιτροπή ψηφιακής στρατηγικής του υπουργείου!

Κι εναντίον αυτού του ανθρώπου άρχισαν να βγάζουν χολή κάποιοι Αριστερούληδες και τα trolls τους στο διαδίκτυο! Επειδή είχε χαρακτηρίσει  τους Έλληνες  (μαζί με τους Ιταλούς, Ούγγρους και Κύπριους) …«χρήσιμους ηλίθιους του Πούτιν» μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση»! Τότε, με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις της Ε.Ε. στην Ρωσία για τις οποίες διαφωνούσαν οι τέσσερις κυβερνήσεις! Συμπληρώνοντας μάλιστα, τότε, ότι «με αυτό που κάνουν παραβιάζουν την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μα δεν βαριέστε. Δεν είναι αυτή η ουσία. Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση προχωρά ταχύτατα προς τις υπερβάσεις της. Προς τις επιδιώξεις και στόχους της. Κι αυτή η πραγματικότητα είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με όσους την αγνοούν, μιζεριάζουν (για …πισωγύρισμα γράφει η «Αυγή»),  παραπληροφορούν κι ανθίστανται στο μέλλον! Η ουσία, επίσης, είναι ότι επιτέλους το δημόσιο (τουτέστιν το κράτος) πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να πάψει να λειτουργεί ως γκιλοτίνα στα κεφάλια των πολιτών του!  Ο Μητσοτάκης κι ο Πιερρακάκης έφεραν σύμβουλο τον πρώην πρόεδρο της Εσθονίας. Με τη λογική «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση»! Φυσικά αγνόησαν τον…  Γκαλμπρέιθ (που τον έφερε ο Βαρουφάκης για να μας βγάλει από το ευρώ), αγνόησαν τον Καρανίκα καθώς και τον άλλον τον περίεργο κυριούλη με τα ταγαροσανδάλια που είχε φέρει η Ζωή για να μας … σβήσει το χρέος…