Ηλίας Τσέχος: 10 χρόνια Φαράγγι Κράστας,9 Αυγούστου 2020 και “Ελλείψεις”

10 ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΡΑΓΓΙ ΚΡΑΣΤΑΣ, 9 Αυγούστου 2020 Και”Ε λ λ ε ί ψ ε ι ς ” Επόμενου Έτους!!!

”Κ λ ε ι σ τ ή” Επιστολή προς: Κεντρική Περιφέρεια Μακεδονίας – Δήμο Νάουσας – Τοπικό Συμβούλιο και ΤΟΕΒ Ροδοχωρίου – Βέρμιο – Φύση!

Του Ηλία Τσέχου

Φτάνοντας τα 10 Χρόνια ”επίσημης” επισκεψημότητας το Φαράγγι της Κράστας, δροσίζει ακόμα αγάπες, ανταμώματα, γνωριμίες, χαιρετώντας εγκάρδια τους 100.000 επισκέπτες του μέχρι τα τώρα, ευχαριστώντας τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ που το λάτρεψαν, το άπλωσαν… Μεγάλη και σπουδαία η γνωριμία του, το περπάτημα του, να θαυμάζεται και να λατρεύεται, εσαεί να μας θυμίζει το αγαθό του νερού, το 70% του σώματος μας! Ήδη οι δηλώσαντες έχουν φτάσει τους 120 !!!

Γνωρίζοντας καλά τις νοοτροπίες και τις δράσεις της κοινωνίας, δίχως να καλώ ”ρήξη”, ”απόρριψη”, που έτσι κι αλλιώς τόσο εύκολα ανταποδίδει, με αφορμή ο σωλήνας – λάστιχο, που διασχίζει τα 2000 μέτρα του φαραγγιού, από τη ”Δέση” έως τον ”Καταρράκτη”, ακριβώς στη μέση κι αλλού ακριανά, τρίτος χρόνος φέτος τόσο επικίνδυνα για τους επισκέπτες, με τόσες ατμοσφαιρικές πιέσεις νερού που κουβαλά, για να ποτίζονται κάμποσα στρέμματα κτημάτων Ροδοχωριτών, που αγαπάμε συνυπάρχοντας, που Περιβαλλοντικά κι Αισθητικά όμως, η εικόνα σωλήνα- λάστιχου απορρίπτεται με τα βδελυγμίας, κατά μήκος όλης της διαδρομής !

Η εκδρομή φθάνει, 9/8/2020 και ζητούμε να επιλυθεί το πρόβλημα, εύκολο λένε πως είναι και επιστρέφοντας πίσω, στα 10 χρόνια ”Φαράγγι Κράστας”, για εκατοστή φορά, ας αναφέρουμε τις λίγες ελλείψεις του και που κανείς δεν ανταποκρίθηκε το ”μηδέν” να γίνει ένα: Ελλείψεις πινακίδων, χάρτης, αλάνα για τα οχήματα, σε δύο σημεία του μικρού χαλικόδρομου τρία φορτηγά χαλίκι, τρία γεφύρια- γεφυράκια, καθαριότητα, οργανωμένες επισκέψεις και το μεγάλο γεφύρι στη ”Δέση”, στο έμπα του φαραγγιού, για να περνούν το χειμώνα 200 αναρριχτές το ποτάμι Μέγα Ρέμα για τα 13 στημένα πεδία αναρρίχησης στα βράχια της Κράστας, 80-230 μέτρα και χειμώνα, 2-3 σχηματισμοί φυσικών βάθρων για κολυμβήσεις! Π ο λ λ ά, Κι ας Φταίω!!!

10 Χρόνια Φαράγγι Κράστας, που αγαπήσαμε,αγαπάμε,λατρεύουμε,δρούμε,Υ μ ν ώ ν τ α ς !

Τα σέβη μου Παραλήπτες, αναπολώντας δράσεις …

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση Στέλιου Πέτσα στον ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΗ Αγαθοεργός Αδελφότητα Κυριών Νάουσας στηρίζει τη Μαριάννα