Η Ομελέτα της Περσεφόνης και τα μυστικά της – Χορταστική και υπέροχη

Η Ομελέτα της Περσεφόνης και τα μυστικά της

Η ομελέτα είναι αγαπημένο πιάτο για όλους. Η ποιότητα των αυγών είναι καθοριστική της νοστιμιάς όπως και η αρμονία των υλικών.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Άλλωστε η ομελέτα αποτελεί τη βάση για συνδυασμούς απίθανους από πατάτες τηγανητές, λουκάνικα όλων των ειδών, ζαμπόν, μπέικον, απάκι.

Τα διάφορα τυριά διανθίζουν τη γεύση από τη φέτα, μέχρι το κασέρι, το πεκορίνο, την κεφαλογραβιέρα αλλά και τα κορυφαία κρεμώδη ελληνικά όπως το τσαλαφούτι, το κατίκι μέχρι το οψιμοτύρι το τοπικό και ξεχωριστό τυρί της Ρούμελης. Η ομελέτα θέλει και ωραία λαχανικά όπως πιπεριές, κρεμμυδάκια, πράσα μέχρι κουνουπίδι, μανιτάρια και μπρόκολο. Τα σπαράγγια πάνε τρέλα και οι άγριες ομβριές είναι όνειρο…

Η Περσεφόνη η φίλη μου φημίζεται για τις ομελέτες της και τα σφουγγάτα όπως τα λένε στη Κρήτη που γίνονται και στο φούρνο.

Η ομελέτα δένει αρμονικά με μπύρα, κρασί ή ούζο…

 Σας δίνω τη συνταγή που αγαπάμε περισσότερο.

Η Ομελέτα της Περσεφόνης και τα μυστικά της 22

Η Ομελέτα της Περσεφόνης

Από την Περσεφόνη Κατσαρού, Νότια Εύβοια

Υλικά για 2 άτομα

4 φρέσκα μεγάλα αυγά

4 κ.σ. γάλα

5 κ.σ. γραβιέρα, κεφαλοτύρι τριμμένα

2 κ.σ. τυρί φέτα, σε κυβάκια

2 λουκάνικα πορτοκαλιού, κομμένα σε φετούλες

3 φέτες μπέικον καπνιστό

3 φέτες ζαμπόν καπνιστό ή απάκι

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι του τσαγιού πατάτες τηγανιτές

Μισό φλιτζάνι μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας

Πιπεριές σε φέτες διαφόρων χρωμάτων

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Η Ομελέτα της Περσεφόνης και τα μυστικά της 2

Τρόπος παρασκευής

Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ γυάλινο μπολ και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές νερό και αρωματικά, όπως ρίγανη και χτυπάμε με το σύρμα ή με μίξερ χειρός. Έτσι η ομελέτα μας θα γίνει πιο νόστιμη με ιδιαίτερη υφή.

Προσθέτουμε το γάλα, τα τριμμένα τυριά, τη φέτα,  το αλατοπίπερο και τα χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Το ίδιο κάνουμε και για τις πιπεριές.

 Προσθέτουμε τα λουκάνικα, το ζαμπόν ή το απάκι και το μπέικον ανακατεύοντας ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.

 Ρίχνουμε στο τηγάνι που είναι καυτό, τα χτυπημένα αυγά και ψήνουμε την ομελέτα για μερικά λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει από την κάτω πλευρά.

Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου γυρίζουμε με προσοχή την ομελέτα και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά προσθέτοντας και τις πατάτες τηγανιτές.

Σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα και αν θέλουμε την πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Το αλάτι μπαίνει πάντα στο τέλος αφού την δοκιμάσουμε γιατί μπορεί να μην χρειάζεται.

Προηγούμενο άρθροΦουρνιστά ντολμαδάκια γιαλαντζί – Στο φούρνο είναι μούρλια!
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου 2021