Η αποθέωση του αυτονόητου – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Το φαινόμενο της καταστροφικής φωτιάς που κατέκαψε την Εύβοια δεν είναι νέο. Ούτε των άλλων πυρκαγιών που έχουμε κάθε καλοκαίρι. Σκέφτομαι, μάλιστα, ότι εσχάτως αρχίζει να συζητιέται όλο και περισσότερο ότι οι πυρκαγιές αποτελούν φαινόμενα ΚΑΙ της κλιματικής αλλαγής. Μια άποψη που τη θεωρώ συνομωσιολογική και δικαιολογητική. Βλέπετε, αυτά τα φαινόμενα τα είχαμε και πριν τα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής γίνουν καραμέλες στα στόματα κάποιων…

Γράφει ο συνεργάτης τουΈμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τι είδαμε από τη φωτιά της Εύβοιας; Ότι μπήκε από τρεις διαφορετικές εστίες! Την ίδια ημέρα με την… περυσινή επέτειο!

Τι άλλο είδαμε; Είδαμε το κράτος και οι υπεύθυνοί του να είναι στις θέσεις τους. Με σκοπό να μη  χαθούν ανθρώπινες ζωές, να διασωθούν περιουσίες στον βαθμό του δυνατού, να εκκενωθούν εγκαίρως απειλούμενοι ή και μη απειλούμενοι οικισμοί και χωριά, να αποτραπούν τραγωδίες.

Τι άλλο είδαμε; Είδαμε ότι αποφεύχθηκαν γελοιότητες σαν αυτές του Τσίπρα και των σκουρλετοπολάκηδων με τις προκλητικές επικοινωνιακές διαχειρίσεις. Ο καθείς έκανε τη δουλειά του χωρίς φανφάρες και καραγκιοζηλίκια.

Τι άλλο είδαμε; Είδαμε –εν αντιθέσει με το Μάτι- ότι είναι  δυνατόν να ζητηθεί εγκαίρως η ενεργοποίηση των δικτύων και των μηχανισμών παροχής διεθνούς συνεργασίας και βοήθειας.

Είδαμε και κάτι ακόμη: Ότι δεν υπήρξαν πολιτικά νούμερα-κυβερνητικά στελέχη για να

επιρρίπτουν ευθύνες στους καμένους για την φωτιά που τους έκαψε. Ή να μην ισχυρίζονται ότι τα αίτια της φωτιάς οφείλονται στον …ιδεολογικό αποπροσανατολισμό του έθνους.

Συμπέρασμα: Όσα είδαμε είναι τα αυτονόητα! Αυτονόητη κανονικότητα! Η οποία εδώ και  κάποια χρόνια θεωρούνταν …  παραδοξότητα…