Τώρα που οι φράουλες είναι στο φόρτε τους, μας δίνεται η ευκαιρία να φτιάξουμε ένα από τα πιο υπέροχα γλυκάκια.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι φράουλες περιέχουν πρωτεΐνη, σίδηρο, μαγνήσιο, υδατάνθρακες, διαιτητικές ίνες, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, βιταμίνη C, βιταμίνη Α και φολικό οξύ.
Οι καλύτερες φράουλες για να φτιάξουμε το γλυκάκι μας είναι οι βιολογικές γιατί δεν περιέχουν φυτοφάρμακα που είναι βλαβερά για την υγεία μας. Ζητείστε λοιπόν βιολογικές φράουλες και ξεκινήστε να τις φτιάξετε γλυκό.
Το συγκεκριμένο γλυκό μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν dressing, σε διάφορα γλυκίσματα και παγωτά.
Η συνταγή δική σας.
Γλυκό κουταλιού φράουλα
Από την Ελένη Μπρούφα
Υλικά:
10-15 κουπάκια φράουλες (να είναι 100-150 φράουλες)
1 κιλό ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι
ασβεστόνερο
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη με ασβεστόνερο πλένουμε και βάζουμε τις φράουλες χωρίς το κοτσάνι τους.
- Βράζουμε τη ζάχαρη με 1 ποτήρι νερό και το χυμό από ½ λεμόνι.
- Όταν πλησιάζει να δέσει το σιρόπι, ρίχνουμε τις φράουλες αφού πριν τις έχουμε ξεπλύνει καλά και έχουν στραγγίξει (ένα μισάωρο περίπου στο ασβεστόνερο, είναι καλά).
- Αφήνουμε να πάρει αρκετές βράσεις μέχρι να δέσει το σιρόπι μας ξανά.
- Τότε προσθέτουμε το χυμό από το υπόλοιπο ½ λεμόνι, κατεβάζουμε απ τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Καλή επιτυχία!!