Τυροπιτάκια σπιτικά – Αφράτα και λαχταριστά!

Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Αφράτα τυροπιτάκια με γιαούρτι για το πρωινό ή απογευματινό μας κολατσιό και όχι μόνο.

Νόστιμα και λαχταριστά θα φαγωθούν από μικρούς και μεγάλους τόσο γρήγορα, ώστε θα χρειαστεί επανάληψη παραγωγής τους.

Ένα σνακ για όλες τις ώρες.

Η συνταγή για εσάς:

Τυροπιτάκια σπιτικά 1

Τυροπιτάκια σπιτικά

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

200 γρ. βιτάμ λιωμένο

200 γρ. ηλιέλαιο

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.γ. αλάτι

600 γρ. κόκκινη φαρίνα που φουσκώνει μόνη της

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:

250 γρ. φέτα τυρί

100 γρ. διάφορα κίτρινα κασέρια

1 αυγό

Τυροπιτάκια σπιτικά 3

Ανακατεύουμε τα 3 υλικά της γέμισης μαζί και μόλις ετοιμαστεί η ζύμη μας, προσθέτουμε αυτή τη γέμιση στη μέση και φτιάχνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε.

Και έξτρα:

1 κρόκο αυγού με λίγο νεράκι, για τα ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ από επάνω, για ωραίο χρώμα

Εκτέλεση:

Σε μία μπασίνα βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, το ηλιέλαιο, το γιαούρτι και τα χτυπάμε με το σύρμα. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, ανακατεύοντας πάντα με το σύρμα έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Τυροπιτάκια σπιτικά 2

Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη μας και στο κέντρο βάζουμε τη γέμιση που ήδη έχουμε φτιάξει.

Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε 2 ταψιά με λαδόκολλα.

Τυροπιτάκια σπιτικά 4

Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 20 – 30 λεπτά.

Τυροπιτάκια σπιτικά 5

Βγαίνουν 24 μεγάλα τυροπιτάκια ή 30 μέτρια.

Καλή σας επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΓλυκό κουταλιού φράουλα – Από την Ελένη Μπρούφα
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 26 Ιουνίου 2021