Γλυκό κουταλιού φράουλα – Από την Ελένη Μπρούφα

Το συγκεκριμένο γλυκό μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν dressing, σε διάφορα γλυκίσματα και παγωτά.

Eleni_Mproufa
Από την Ελένη Μπρούφα

Υλικά:

10-15 κουπάκια φράουλες (να είναι 100-150 φράουλες)

1 κιλό ζάχαρη

χυμό από 1 λεμόνι

ασβεστόνερο

Γλυκό κουταλιού φράουλαΕκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη με ασβεστόνερο πλένουμε και βάζουμε τις φράουλες χωρίς το κοτσάνι τους.
  2. Βράζουμε τη ζάχαρη με 1 ποτήρι νερό και το χυμό από ½ λεμόνι.
  3. Όταν πλησιάζει να δέσει το σιρόπι, ρίχνουμε τις φράουλες αφού πριν τις έχουμε ξεπλύνει καλά και έχουν στραγγίξει (ένα μισάωρο περίπου στο ασβεστόνερο, είναι καλά).
  4. Αφήνουμε να πάρει αρκετές βράσεις μέχρι να δέσει το σιρόπι μας ξανά.
  5. Τότε προσθέτουμε το χυμό από το υπόλοιπο ½ λεμόνι, κατεβάζουμε απ τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.

Καλή επιτυχία!!