Γλυκά ντόνατς τριών γεύσεων – Ροδάκινο, φράουλα ή πραλίνα προτιμάτε;

Γλυκά ντόνατς τριών γεύσεων
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Πάμε να σας γλυκάνω με τα πιο αφράτα γλυκά ντόνατς, ιδανικά για πρωινό αλλά και όχι μόνο.

Για περισσότερη ποικιλία και εναλλακτική επιλογή, τα φτιάχνω σε τρεις διαφορετικές γεύσεις: ροδάκινο, φράουλα και πραλίνα. Οι μαρμελάδες είναι σπιτικές, οπότε φαντάζεστε τη μοναδική τους γεύση και ποιότητα.

Ντόνατς γλυκά, νόστιμος και χορταστικός πειρασμός που δεν μπορείς να αντισταθείς!

Γλυκά ντόνατς τριών γεύσεων

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

300 γρ. γάλα χλιαρό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

2 αυγά

700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. ζάχαρη

75 γρ. βιτάμ λιωμένο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη σειρά που σας τα γράφω και αφήνουμε το ζυμαράκι μας να φουσκώσει, για 1 ώρα περίπου.

Μετά τα πλάθουμε σε στρογγυλές μπαλίτσες, βάζουμε στο κέντρο ό,τι γέμιση θέλουμε και κλείνουμε ξανά.

Τα αφήνουμε για άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν ξανά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο μας.

Βγαίνουν περίπου 25 ντόνατς..

Καλή σας επιτυχία!!

Προηγούμενο άρθροΗ γλώσσα του σώματος με ένα μασάζ ή μπάνιο για δύο!
Επόμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα με φύλλο χειροποίητο – Mια εμπειρία γαστρονομική …