Γιαουρτογλυκό με σταφύλι και σταφίδες – Φευγάτη γεύση!!!

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

΄Οτι πιο εύκολο, δροσερό και προπαντός υγιεινό… Το γλυκάκι της εποχής με σταφίδες που έχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για τον οργανισμό μας. ΄Ενα γλυκάκι με κρασί μακεδονίτικο και πολύ άρωμα, χαρισμένο σε εσάς από την φίλη του ΄Εμβολου πολυβραβευμένη executive chef Νανά Γκαμπούρα.

 

Απολαύστε το

Γιαουρτογλυκό με σταφύλι και σταφίδες

από την Νανά Γκαμπούρα, executive chef, Σέρβια Κοζάνης

Υλικά

Για την κρέμα

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 morfat

2 γάλα ζαχαρούχο

2 βανιλίνες

Για την βάση

500 γρ. φρυγανιές

250 γρ. ντάκους κρίθινους

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

1 κ.σ. σιρόπι από γλυκό σταφύλι

Για το φινίρισμα

500 γρ. γλυκό σταφύλι

250 γρ. μαύρες σταφίδες

1 ποτήρι ξινόμαυρο

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε για 3 ώρες τις σταφίδες μας με το ξινόμαυρο να φουσκώσουν.

Σε μια μπασίνα χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με τα  μόρφατ και τις βανιλίνες.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Ετοιμάζουμε την βάση.

Στο μούλτι λιώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε σε μια φόρμα ζαχαροπλαστικής σαν βάση.

Στρώνουμε την επιφάνεια ώστε να είναι επίπεδη κατά το δυνατόν.

Σουρώνουμε τις σταφίδες και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.

Συνθέτουμε το γλυκό μας. Πάνω στην βάση βάζουμε την κρέμα την οποία ισιώνουμε με την μαρίζ.

Περιχύνουμε με το γλυκό σταφύλι και πασπαλίζουμε με τις σταφίδες.

Βάζουμε το γιαουρτογλυκό μας στο ψυγείο για 2 ώρες ακόμα και σερβίρουμε.