Γιαούρτι με cranberries, φιστίκι Αίγινας ΠΟΠ και σάλτσα bitter σοκολάτας

Γιαούρτι με cranberries, φιστίκι Αίγινας ΠΟΠ και σάλτσα bitter σοκολάτας

Μια γευστική δημιουργία superfood…

To γιαούρτι είναι από μόνο του μια υπερτροφή και όταν συνδυάζεται με φιστίκια Αιγίνης και cranberries αποκτά ακόμα μεγαλύτερη διατροφική αξία και είναι ευεργετικό για τον οργανισμό μας αφού τον θωρακίζει… έναντι των λοιμώξεων.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Αν μάλιστα σας αρέσει μπορείτε να επιλέξετε κατσικίσιο γιαούρτι αφού είναι γνωστό ότι το κατσικίσιο γάλα είναι υψηλότερης διατροφικής αξίας από το αγελαδινό ή το πρόβειο.

Η σάλτσα σοκολάτας αρέσει πολύ και στους μικρούς μας φίλους αν μάλιστα είναι και bitter την προτιμάμε.

Ζητήσαμε από τον executive chef Κώστα Γεωργατζά, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα μαγειρικής, να δημιουργήσει μια γεύση υπερτροφή, που να ενδυναμώνει τον οργανισμό και παράλληλα να αρέσει πολύ και στα παιδιά, που μόλις ξεκινά η μαθητική τους «θητεία»…

Τα φιστίκια Αίγινας ΠΟΠ και τα cranberries θωρακίζουν τον οργανισμό και χαρίζουν ενέργεια λόγω των βιταμινών και των αντιοξειδωτικών που περιέχουν.

Γιαούρτι με cranberries φιστίκι Αίγινας ΠΟΠ και σάλτσα bitter σοκολάτας 2 1

Γιαούρτι με cranberries,  φιστίκι Αίγινας ΠΟΠ και σάλτσα bitter σοκολάτας

Από τον πολυβραβευμένο Κώστα Γεωργατζά, executive chef

Υλικά

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο, 2 κεσεδάκια γιαούρτι

30 γρ. αποξηραμένα cranberries

30 γρ. ψίχα φιστίκι Αίγινας ΠΟΠ

40 γρ κουβερτούρα σοκολάτας

30 ml γάλα φρέσκο κατσικίσιο

Τρόπος παρασκευής

Ο Executive chef Κώστας Γεωργατζάς 2
Ο Executive chef Κώστας Γεωργατζάς

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα φιστίκια Αίγινας και τα καβουρδίζουμε για 1- 2 λεπτά.

Σε μπαιν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε και το φρέσκο γάλα.

Ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.

Πασπαλίζουμε με τα cranberries και τα φιστίκια.

 

Σερβίρουμε την απολαυστική γευστική μας δημιουργία     

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Τρίτη 22-09-2020
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου 2020