Γαύρος τηγανητός με κουρκούτι – Μια δοκιμή θα σας πείσει

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Πάντα μ’ αρέσει να πειραματίζομαι και αν το αποτέλεσμα αξίζει, όπως αυτό, σας προτείνω να το δοκιμάσετε.

Εκτός των άλλων είναι ένας τέλειος μεζές για ούζο ή τσίπουρο.

Είμαι σίγουρος ότι θα το απολαύσετε.

Γαύρος τηγανητός με κουρκούτι 1

Γαύρος τηγανητός με κουρκούτι

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη, κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα.

Υλικά:

Μισό κιλό γαύρο

Ελαιόλαδο για το τηγάνι

Ρίγανη

Χυμό 2 λεμονιων

Αλάτι

Λίγο νεράκι

Για το κουρκούτι:

330 ml μπύρα ή ανθρακούχο νερό

250 γρ. αλεύρι

Αλάτι,

ρίγανη,

μπέικιν

Γαύρος τηγανητός με κουρκούτι 2

Εκτέλεση:

Κάνουμε τα ψαράκια αχνιστά με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και ρίγανη.

Γαύρος τηγανητός με κουρκούτι 4

(μπορούμε να τα φάμε και έτσι εννοείται).

Κάνουμε κουρκούτι με:

μπύρα, αλεύρι, μπέικιν, αλάτι και ρίγανη.

Γαύρος τηγανητός με κουρκούτι 5

Βουτάμε τα γαυράκια και τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο. Τρώγονται ζεστά και τραγανά.

Γαύρος τηγανητός με κουρκούτι 3

Καλή σας επιτυχία και καλή όρεξη.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τρίτη 17 Ιουνίου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 17 Ιουνίου 2025