

Πάντα μ’ αρέσει να πειραματίζομαι και αν το αποτέλεσμα αξίζει, όπως αυτό, σας προτείνω να το δοκιμάσετε.
Εκτός των άλλων είναι ένας τέλειος μεζές για ούζο ή τσίπουρο.
Είμαι σίγουρος ότι θα το απολαύσετε.
Γαύρος τηγανητός με κουρκούτι
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη, κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα.
Υλικά:
Μισό κιλό γαύρο
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Ρίγανη
Χυμό 2 λεμονιων
Αλάτι
Λίγο νεράκι
Για το κουρκούτι:
330 ml μπύρα ή ανθρακούχο νερό
250 γρ. αλεύρι
Αλάτι,
ρίγανη,
μπέικιν
Εκτέλεση:
Κάνουμε τα ψαράκια αχνιστά με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και ρίγανη.
(μπορούμε να τα φάμε και έτσι εννοείται).
Κάνουμε κουρκούτι με:
μπύρα, αλεύρι, μπέικιν, αλάτι και ρίγανη.
Βουτάμε τα γαυράκια και τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο. Τρώγονται ζεστά και τραγανά.
Καλή σας επιτυχία και καλή όρεξη.