Γαρίδες σαγανάκι – Θαλασσινή, λατρεμένη γεύση!

Γαρίδες σαγανάκι
Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Από τα πιο δημοφιλή λόγω νοστιμιάς θαλασσινά εδέσματα είναι η γαρίδα, κυρίως η δική μας η ελληνική.

Τροφή χαμηλή σε θερμίδες και λιπαρά αλλά αντιθέτως πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τρώγεται ευχάριστα ως ορεκτικό, όπως και κυρίως πιάτο. Η γαρίδα αποτελεί μία αξιόπιστη πηγή ενέργειας και ενδυνάμωσης του ανοσοποιητικού, που αξίζει να τιμά δεόντως το τραπέζι μας κάθε εποχή. Η αγαπημένη μου συνταγή -όπως και για εσάς πιστεύω- είναι οι γαρίδες σαγανάκι.

Γαρίδες σαγανάκι 2

Γαρίδες σαγανάκι

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

1 κιλό φρέσκες γαρίδες

1 κρεμμύδι ξερό

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

1 κύβο λαχανικών

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 ποτηράκι λευκό κρασί ή ούζο

2 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. κέτσαπ

λίγο μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

πιπέρι κόκκινο (γλυκό και καυτερό)

100 γρ. τυρί φέτα τριμμένη

Γαρίδες σαγανάκι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ξερό κρεμμυδάκι, τις πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινες και πράσινες) και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών.

Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με ένα μικρό ποτηράκι λευκό κρασί ή ουζάκι.

Κατόπιν ρίχνουμε λίγη κέτσαπ και μουστάρδα για έξτρα γεύση.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5  λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και ύστερα ρίχνουμε τις γαρίδες να βράσουν μόνο 5 λεπτά, αλλιώς θα σκληρύνουν!

Βάζουμε το μαϊντανό, λίγο αλατάκι, πιπεράκι, ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι (γλυκό και καυτερό). Στο τέλος προσθέτουμε την τριμμένη φέτα τυρί, για να απογειώσει τη γεύση της γαρίδας!

Καλή σας επιτυχία φίλοι μου!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Σάββατο 23-01-2021
Επόμενο άρθροΤο Τιραμισού της Αφροδίτης – Πανεύκολο και νόστιμο…